Veel mensen zijn in de veronderstelling dat sneakers in de winter eigenlijk niet kunnen. Voor velen is het namelijk echt een zomerding, maar dat is een misvatting. Sneakers kunnen ook prima in de winter worden gedragen. Lees hier enkele redenen waarom sneakers in de winter ook prima zijn te dragen.

Reden 1: veel sneakers zijn waterdicht

Koop je sneakers van een uitstekende kwaliteit? Dan zijn deze in regel waterdicht. Hier is extra over nagedacht, omdat fabrikanten er ook bewust van zijn dat mensen graag sneakers in de winter willen dragen. In de winter is de kans natuurlijk groter om water in je schoenen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan alle plassen die overal liggen, vanwege de regen en dergelijke. Bovendien kan het ook regelmatig sneeuwen in de winter. Daar kun je dus ook last van hebben. Doordat de sneakers waterdicht zijn, is echter de kans groot dat je daar geen problemen mee zal ondervinden.

Reden 2: sneakers ademen

Een ander voordeel van sneakers is dat ze ademen. Dit betekent dat je met sneakers minder kans hebt op het krijgen van zweetvoeten. Het nadeel van de winter is namelijk dat je voeten snel klammerig kunnen aanvoelen. Hierdoor krijgen ze het erg warm tegenover de rest van het lichaam, waardoor je voeten gaan transpireren. Deze lucht kan dan niet weg, met als resultaat dat je last kunt krijgen van zweetvoeten. Let wel: de ene persoon heeft hier meer last van dan de ander. De ene persoon is namelijk meer zweetgevoelig dan de ander. Het voordeel van sneakers is dat daar vaak gaatjes in zitten. Hierdoor kan de lucht vrijkomen, met als gevolg dat je minder snel zweetvoeten zult krijgen. Bij typische winterschoenen is de kans op zweetvoeten overigens groter. Deze zijn namelijk niet voorzien van gaatjes, omdat ze warmte willen blijven behouden. Het risico op zweetvoeten is bij typische winterschoenen dan ook veel groter.

Reden 3: sneakers zitten lekker

Een andere belangrijke reden is dat sneakers gewoon lekker zitten. Ook in de winter zitten sneakers heerlijk en ze kunnen ook voor een zekere vorm van verkoeling zorgen. Bij Sacha.nl kun je bijvoorbeeld mooie sneakers kopen, maar ook herenschoenen zijn daar verkrijgbaar. Sneakers van gerenommeerde merken zijn over het algemeen erg duurzaam. Ze gaan een lange periode mee en de kwaliteit van de sneakers blijft in de meeste gevallen behouden. De sneakers kunnen dus meerdere winters mee, waardoor je bovendien ook nog eens geld bespaart bij het aanschaffen van een goed paar sneakers.

Aanbevolen artikelen