Interieurtips voor mannen

interieurtips voor mannen

Ben je net verhuisd, of heb je al een tijd je eigen plek? Weet je precies hoe jouw huis eruit moet zien of wil de inrichting van jouw huis nog niet vlotten? Nadenken over je interieur is niet alleen voor vrouwen. Als jij een stoer, maar sfeervol huis wil is het goed om op een aantal dingen te letten. In deze blog geven we een aantal makkelijke interieurtips, zodat jij gemakkelijk jouw huis goed en sfeervol in kan richten.

Kies een stijl

Veel mensen, niet alleen mannen, beginnen gewoon met het inrichten van hun huis, zonder dat ze enig idee hebben waar ze naartoe willen. Als je geen idee hebt waar je naartoe wil, dan weet je ook niet waar je moet beginnen. Je kunt vertrouwen op je eigen smaak of je inrichting baseren op wat voor handen is. Veelal zul je zien dat je interieur dan een wirwar van spullen wordt die niet of nauwelijks bij elkaar passen. Je hoeft niet zelf een interieurstijl te bedenken. Er zijn online en in magazines veel voorbeelden te vinden van interieurstijlen die samengesteld zijn door professionals. Je hoeft er geen urenlange inspiratiesessie van te maken, maar zoek het op en inventariseer wat je leuk vindt. Als je vanaf nu twijfelt of een bepaald meubel bij je interieur past, kun je deze vergelijken met je gekozen stijl. Dat maakt het kiezen weer wat makkelijker.

Stoer is niet hetzelfde als minimalistisch

Als je alleen een bank, een tafel en een paar stoelen in je woonkamer zet zul je al snel merken dat het kaal aanvoelt. Je hebt alles wat je echt nodig hebt, maar het voelt niet af. Vaak wordt decoratie gemakkelijk vergeten, maar een vloerkleed, schilderij of extra lamp is vaak net dat puntje op de i om je woonkamer echt huiselijk te maken. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je hoeft niet je kamer vol te zetten met plantjes of een tiental kaarsen neer te zetten. Zorg ervoor dat elke ruimte minstens één eyecatcher heeft, iets dat je ziet zodra je binnenkomt. Dat kan iets decoratiefs zijn zoals een schilderij, of iets functioneels. Kies bijvoorbeeld voor een luxe rolgordijn of een houten jaloezie. Let er wel op dat je een houten jaloezieën op maat hebt. Houten jaloezieën die precies in je raamkozijn vallen kunnen van je ramen een echte eyecatcher maken. Het maakt niet uit wat jij kiest als jouw eyecatcher, maar kies er in ieder geval één, liever meerdere, uit. Zo zul je zien dat je kamer al snel meer compleet voelt.

Aanbevolen artikelen