Werk thuis aan je conditie in plaats van in de sportschool

Werk thuis aan je conditie in plaats van in de sportschool

Het afgelopen jaar hebben we door Corona met zijn allen veel thuis gezeten. Niet alleen was de horeca gesloten, maar ook de sportscholen gingen op slot. Ondertussen zijn die weer open, maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen nog niet de stap hebben genomen om deze weer te bezoeken. Vaak zal dat zijn omdat de discipline mist om weer te beginnen, maar ook hebben veel mensen de voordelen van thuis sporten ontdekt. Zo kun je met een kleine investering al veel vanuit huis doen om je conditie weer op peil te krijgen. Hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je weer fit wordt, lees je hieronder.

Veel mensen denken dat je allerlei dure fitness apparatuur moet kopen om thuis te kunnen sporten, maar niets is minder waar. Push-ups bijvoorbeeld zijn één van de beste en simpelste oefeningen die je kunt doen. Push-ups zijn niet alleen goed voor armen en benen, je versterkt er ook je buik- en borstspieren mee. Daarnaast train je er ook je bekken mee. Is het in het begin te zwaar, hou je knieën dan op de vloer of druk jezelf op vanaf een verhoging zoals de bedrand.

thuis aan je conditie werken

Thuis trainingsprogramma

Vanuit Amerika is er een 10 minuten work-out overgewaaid die snel populair is geworden. De dagelijks uit te voeren minitraining versterkt spieren en verbetert je conditie. Je kunt de oefeningen thuis doen en je hebt er twee gewichten van 2 tot 3,5 kilo voor nodig. Als je het rondje aan onderstaande oefeningen elke dag doet, dan zul je zien hoe snel je conditie verbetert. Begin met 1 minuut joggen op dezelfde plek. Houdt daarna 1 minuut de dumbells verticaal in je handen. Sta daarbij rechtop met je armen gestrekt voor je. Doe nu alsof je langzaam gaat zitten op een stoel, blijf dan drie seconden in zithouding staan, ga langzaam recht staan en breng de gewichten naar je borst.

aan je conditie werken

Eén minuut in een lichte hurkstand staan waarbij, je armen recht naar beneden laat hangen, terwijl je de dumbells vasthoudt. Blijf in de hurkstand staan, hou je rug recht en breng de gewichten langzaam naar je borst en weer terug. Ga daarna 3 minuten met de dumbells in je handen rechtop staan. Zet daarbij met een been een stap naar voren en buig door je knieën. Nu breng je de dumbbells naar je borst. Herhaal de oefening met je andere been en blijf zo 3 minuten lang afwisselen. Eén minuut opdrukken. Heb je nog niet genoeg kracht, dan mag je de knieën op de grond houden. En de laatste oefening in dit rijtje is3 minuten planken: Lig voorover op de vloer, steun alleen op je onderarmen en je tenen. Hou je rug recht en je buik in. Hou dit 1 minuut vol. Ontspan, trek je knieën onder je schouders en leg je armen gestrekt voor je.

Aanbevolen artikelen