Eikenhout op maat, wel zo handig!

Een man gaat het liefste meteen aan de slag, zonder te veel tijd kwijt te zijn aan voorbereidingen. De product specialisten van EIKENvakman.nl begrijpen dit maar al te goed, vandaar dat wij een ruime collectie producten perfect op maat aanleveren. Onze eiken bladen & tafelbladen bijvoorbeeld: Een groot aantal bladen kunnen wij precies op maat aanleveren, tot op de millimeter, kijk daar wordt de doe-het-zelver vrolijk van!

Geborstelde eiken bladen op maat.

En waar een eiken blad kopen bij EIKENvakman dat volledig op maat gemaakt wordt handig is, daar is de afwerking geborsteld gewoon simpelweg mooi. Of je nu een rustiek of foutvrij eikenhouten blad wilt, met een geborstelde afwerking voeg je altijd een stoer accent toe. Onze geborstelde bladen worden allereerst verlijmd, geschaafd en vervolgens (op) geborsteld. Het borstelen van het blad zorgt ervoor dat de nerven (tekeningen & accenten) duidelijker zichtbaar worden, dit zorgt voor een eiken blad met een stoer karakter. Al onze geborstelde bladen worden met zorg en oog voor detail gemaakt door ervaren houtbewerkers!

Het (op)borstelen van eikenhout, hoe werkt dit precies?

Jouw eiken blad wordt in Nederland, door Nederlandse vakmannen, met zorg en vakmanschap op maat vervaardigd. Het blad bestaat uit geschaafde eiken planken kd 8-12% die verlijmd worden. Na 1 ‘rustweek’ wordt het blad als geheel nogmaals machinaal geschaafd en met oog voor detail nagelopen en netjes bijgewerkt. Vervolgens wordt het blad mooi (op)geborsteld. Het opborstelen van het eikenhout resulteert in een extra rustieke en levendige uitstraling. Het blad wordt geborsteld met staalborstels, waarbij het zachte hout aan het oppervlakte gedeeltelijk verwijderd wordt. Dit zorg ervoor dat de houtnerven, evenals de accenten & tekeningen van het eikenhout, duidelijker zichtbaar worden. Wil je net nog dat beetje extra’s, kijk dan eens bij onze gezandstraalde bladen! Wij leveren onze eiken bladen daarnaast onbehandeld (blank) uit, oftewel geschuurd met lichte korrel (finish). In het geval van binnen gebruik adviseren wij altijd om het blad te behandelen met olie, wax of lak. 

Ook mooi!

En wat ook bij de meeste mannen in de smaak valt, onze verouderde eiken balken. Je moet het echt even zien om te begrijpen waar we het over hebben. Bekijk hier meteen even alle oude eiken balken van EIKENvakman.nl >>. Wij verwachten dat je meteen op zoek gaat naar toepassingen om deze te verwerken!

Aanbevolen artikelen