Jouw nieuwbouwhuis verven, waar moet je op letten?

verven nieuwbouw huis

Schilderen kan echt leuk zijn als je weet hoe je het goed moet doen. Dan hoeft het schilderen zelf geen grote opgave te zijn en gebeurt het goed, zodat je het niet elk jaar hoeft te doen. Heb je saaie witte muren, maar heb je een hekel aan schilderen? Schilderen is een taak waar mensen vaak tegenop zien. Het is echter een van de meest goedkope manieren om het uiterlijk van je huis zonder al te veel moeite te verbeteren.

Verfkleuren kunnen de sfeer en het interieur van een huis drastisch veranderen. Verf kan een statement maken met gedurfde kleuren, of het kan een zachte achtergrond zijn voor een meer gedempt interieur. Hoe dan ook, schilderen is een van de gemakkelijkste en goedkoopste hulpmiddelen in de wereld van interieurontwerp. Er zijn echter een paar dingen die je moet weten voordat je gaat schilderen, dingen die het werk veel gemakkelijker zullen maken. Zo moet je de juiste verf kiezen, zoals Sigma verf, maar ook het verven zelf moet op de juiste manier gebeuren. Lees dus snel verder, want wie weet,  misschien geniet je na het lezen van deze blog ervan om te schilderen.

Een kamer voorbereiden maakt een verschil

Het is bekend dat schilderen veel gemakkelijker is als er niets in de weg staat. Dit betekent de kamer leegmaken, of in ieder geval zoveel mogelijk. Als je je woonkamer aan het schilderen bent, verplaats dan grote meubelstukken naar het midden en bedek ze met oude lakens of doeken.

Hoewel het een onnodige stap lijkt om de muren af ​​te vegen, is het een zeer belangrijke stap. Of je het nu kunt zien of niet, er is een aanslag op de muren van vuil, stof en olie. Als je dit vuil verwijdert voordat je gaat schilderen, kan de verf beter aan de muren hechten. Je moet ook eventuele spijkergaten of scheuren opvullen, evenals aangrenzende muren, raambekleding en lichtschakelaar- of stopcontacten afplakken. Gebruik doeken, kranten of een rol papier om de vloer te bedekken.

Test de verf kleur

Het is heel moeilijk om te bepalen hoe een bepaalde kleur eruit zal zien op je muren en met je verlichting. Als je een kleur in gedachten hebt, is het een goed idee om een ​​staal te kopen. Laat de verf drogen en observeer de kleur zowel overdag als ’s avonds. Dit geeft je een goed idee van hoe de kleur eruit zal zien op je muren. Als je niet zeker bent van de kleur, koop dan een paar monsters en doe hetzelfde. Je zult misschien verbaasd zijn over welke kleuren je echt leuk vindt, en nog meer verbaasd over wat je dacht dat je favoriete kleur op het staal was, er vreselijk uitziet op je muren.

Laat kleur in je leven

Kleur kan voor sommigen overweldigend zijn. Laat je echter niet door die kleur angst doen kiezen voor wit, gebroken wit of beige. Door een paar verschillende kleuren te proberen, kun je een specifiek gevoel in de kamer creëren. Donkere kleuren geven bijvoorbeeld textuur en diepte aan de ruimte. Dit geldt met name als de kamer erg groot is met hoge plafonds. Aan de andere kant, als je een kleine kamer hebt, zonder natuurlijk licht, kunnen helderdere, lichtere kleuren de ruimte echt openen en deze veel groter laten lijken. Wees niet bang voor kleur, experimenteer om te zien wat werkt. Je zult waarschijnlijk verrast zijn!

Aanbevolen artikelen