Met houten jaloezieën maak je de landelijke inrichting van je huis compleet

houten jaloezien

Bij het opnieuw inrichten van een huis komen stiekem toch heel veel dingen kijken. Waar je een aantal maanden geleden begon met het aanpassen en veranderen van je inrichting om deze gebruiksvriendelijker en comfortabeler te maken, is het perfectioneren en creëren van een bepaalde sfeer in iedere ruimte van je woning inmiddels uitgegroeid tot een interessante bezigheid die je bijna een obsessie zou kunnen noemen. 

Het bijna verplichte omschakelen van een dagelijks sociaal actief leven naar een bestaan dat grotendeels thuis wordt doorgebracht is gedurende de afgelopen maanden dankzij het coronavirus een hele nieuwe realiteit geworden. Thuiswerken is de nieuwe norm, in het weekend op stap gaan met vrienden om een pilsje te pakken is niet langer mogelijk en op vakantie gaan naar een tropische bestemming wordt vanwege een veelvuldig verplichte quarantaine van twee weken toch een stuk minder aantrekkelijk. 

Een nieuwe look in je woning voelt verrassend fris en fijn aan

Zodoende dat je de afgelopen maanden flink aan de slag bent gegaan om in jouw woning eindelijk de nodige veranderingen door te voeren, zodat je er zeker van kunt zijn dat al die tijd in huis op zijn minst op een productieve, creatieve en comfortabele manier wordt doorgebracht. Een nieuwe look voelt daarnaast fris en vernieuwend aan, iets wat je in deze tijd zeker kunt gebruiken.

Daarom dat je de woonkamer grondig hebt vernieuwd. Je hebt een muur van een fijne lichte kleur voorzien door deze opnieuw te verven, terwijl je aan de andere kant hebt gekozen voor een retro behang, waarmee je een speciale sfeer hebt weten te creëren. Je hebt een open boekenkast aangeschaft, waar je naast boeken ook kunst en planten in kwijt kunt, om op deze manier ook het aanzicht aanzienlijk te veranderen. Ook de eettafel is nieuw en vanwege de ronde vorm kun je er nu fijn met meerdere mensen aan gaan zitten voor een etentje, een late borrel of om een bordspel te spelen.

Een goede zonwering die bijdraagt aan de sfeer in huis is een must

Het volgende punt waar je aandacht aan wilt besteden is de zonwering. In je slaapkamer verander je natuurlijk niks, omdat de zware gordijnen het licht volledig buiten houden, iets wat je graag zo wilt houden, aangezien je wel van uitslapen houdt. In de woonkamer is het echter tijd voor iets nieuws en wil je de oubollige gordijnen die er al een aantal jaren hangen nu toch echt vervangen door iets nieuws. 

Na zorgvuldig overwegen lijkt het je toch het best om jaloezieen kopen. Op maat gemaakte jaloezieën lijken de perfecte manier om je ramen van een degelijke zonwering te voorzien en daarnaast een comfortabele sfeer te creëren. Houten jaloezieën passen daarnaast perfect bij de rest van je interieur, wat over het algemeen een landelijk en natuurlijke uitvoering heeft.

Je twijfelt nog een beetje over de materiaalkeuze. Jaloezieën gemaakt van bamboe zijn vrij licht van kleur, terwijl jaloezieën van lindehout een stuk donkerder zijn. Het voordeel van natuurlijke materialen is dat deze niet krom trekken door de zon en daarnaast kleurecht blijven, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je jaloezieën over een aantal jaar weer aan vernieuwing toe zijn. 

Aanbevolen artikelen