Met deze tips beschermt u uw onderneming (en uzelf) tegen cybercriminaliteit

cybercrime bescherming

Het belang van een goede bescherming van digitale gegevens

Zorgen voor een betrouwbare bescherming tegen cybercriminaliteit is voor bedrijven in deze tijd van cruciaal belang. Een goede cybercrime bescherming zorgt ervoor dat internetcriminelen geen toegang kunnen krijgen tot belangrijke bedrijfsgegevens en ict-systemen. Maar op welke manier kunt u voor uw onderneming een professionele bescherming tegen cybercriminaliteit vormgeven? De tips die hieronder staan helpen u om te zorgen voor een optimale cybercrime bescherming. Doe er uw voordeel mee!

Laat een ‘cyber check’ uitvoeren door een veiligheidsexpert

Een goede tip om de cyberveiligheid van uw onderneming te vergroten, is het laten uitvoeren van een zogenoemde ‘cyber check’ door een gespecialiseerd bedrijf. Wie een cyber check regelt, krijgt op basis van onderzoek door een ict-specialist – voor ongeveer een bedrag van 250 tot 350 euro – een uitgebreid rapport. Daarin staan de zwakheden en kracht van uw ict-systemen beschreven. Maar ook worden er quick fixes aangereikt waarmee u als bedrijfseigenaar direct de veiligheid van uw computersystemen kunt vergroten. Maar er zijn ook diverse zaken die u zelf kunt oplossen!

Geef uw personeel instructies over herkennen van phising mail

Instrueer uw personeel met tips over de kenmerken phishing mail. Als uw medewerkers en collega’s op de hoogte zijn van de belangrijkste kenmerken phishing mail, wordt de kans op problemen met deze nep e-mails aanzienlijk kleiner. Een van de meest typische kenmerken phishing mail is dat deze van een onbekende afzender komen en vaak een bijlage bevatten waarvan de afzender hoopt dat er op geklikt wordt. Verder staan er in phishing e-mails vaak type- en schrijffouten en wordt u niet direct aangesproken, maar via iets als ‘geachte klant’. Adviseer uw personeel dit soort mails te verwijderen. Organiseer hiervoor op uw bedrijf een speciale cursus of meeting, zodat iedereen op de hoogte is!

Voer zonder uitzondering updates uit

Een goede tip om meer cybercrime bescherming te garanderen, is om altijd veiligheidsupdates uit te voeren. Door geen security updates over te slaan, biedt u uw computernetwerk altijd de beste bescherming tegen cybercriminaliteit.

Kies voor een tweestaps verificatie

Een goede manier om meer dan veilig te kunnen werken is gebruikmaken van een aanmeldingsprogramma voor tweestaps verificatie, ook wel bekend als Two Factor Authentication. Hierbij moeten medewerkers (en eventueel klanten) via een inlognaam en wachtwoord inloggen. Vervolgens krijgen ze via een app of per sms een code, die ingevuld moet worden voor een veilige inlogwijze. Een voorbeeld van dit soort programma’s is Google Authenticator, maar er zijn diverse andere applicaties in omloop die op dezelfde manier werken.

Aanbevolen artikelen