Op zoek naar een trouwpak? Dit zij de de trends van het moment

trouwpak

Ok man, je bent uitgenodigd voor een bruiloft. Tof. Maar dan komt die ene vraag: wat moet ik in hemelsnaam aan? Voor mensen die regelmatig een bruiloft hebben, is dat niet zo ingewikkeld. Maar jouw laatste bruiloft was alweer een tijd geleden. Dus: help, wat voor trouwpak moet ik aan?

De dresscode is heilig

Als je geen verbaasde gezichten of boze blikken wil zien, houd je dan aan de dresscode. White tie betekent dat men verwacht dat je in rokkostuum komt (ja, echt). Black tie wil zeggen dat je in smoking je opwachting mag maken. Met tenue de ville kom je wellicht nog het makkelijkste weg: je houdt je aan de regels als je verschijnt in een donkerblauw of grijs pak, en een das.

Een pak is een pak

Staat er geen dresscode op de uitnodiging? Dan bof jij even! Wat niet wil zeggen dat je in je dagelijkse kloffie kan komen uiteraard. Met een pak zit je altijd goed. Maar zeg nou zelf: trek je hetzelfde pak aan dat je een paar weken geleden tijdens die begrafenis droeg? Of maak jij jezelf met kleren de man, door eens goed uit te pakken met een trendy suit? Details kunnen het trouwens ook heel goed doen. Denk aan een mooie strik of kleurrijke sokken. Een mooi hoedje kan het helemaal afmaken en natuurlijk hoef je dat niet de hele dag te dragen. Door mooi te combineren hoef je dus niet een doorsnee trouwpak te kopen. Maar men ziet dat je aandacht hebt besteed aan je outfit.

Smart casual: altijd goed

Geen zin in alweer een pak? Of wil je gewoon eens iets anders maar wel netjes gekleed verschijnen? In plaat van een trouwpak kan je ook kiezen voor smart casual. Wat dat is? Let op, het is makkelijker dan je denkt. Je combineert namelijk simpelweg smart met casual in de combinatie die je aantrekt. Dat smart zit dan meestal in je colbert, wat wel aan te bevelen is voor een bruiloft. Beter te smart dan te casual toch? Helemaal in is een gilet of vest, wat je over je overhemd draagt. Dan kan ’s avonds bijvoorbeeld het colbert uit, als je losgaat op de dansvloer. Pas je een beetje op met de bruid?

Aanbevolen artikelen