Belangrijke zakelijke meeting? Zorg dat je een goede eerste indruk maakt en vertrouwen uitstraalt.

Goede eerste indruk bij een belangrijke zakelijke meeting

In het verleden is al veel onderzoek gedaan naar de eerste indruk die een persoon op een andere persoon maakt. Deze onderzoeken zijn zeer divers in opzet, maar over het algemeen heerst er wel een belangrijke consensus. En dat is dat een eerste indruk van groot belang is. Belangrijker dan latere indrukken en daarom is het ook belangrijk om bij de eerste indruk voor een waar spektakel te zorgen. Vooral een goede eerste indruk bij mensen waar je bijvoorbeeld van afhankelijk bent. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke meeting. Jij wilt dan bijvoorbeeld die belangrijke opdracht binnenhalen. Misschien krijg je dan wel een bonus en om die reden is een eerste indruk belangrijker dan ooit. Het binnenhalen van een klant kan daar letterlijk van afhangen. Maar hoe maak je een goede eerste indruk? Lees hieronder enkele tips.

Let op je lichaamstaal

Zelfverzekerdheid speelt een grote rol bij het maken van een goede eerste indruk. Je moet dus goed op je lichaamstaal letten. Je lichaamstaal kan een eerste indruk namelijk maken of breken. Laten we allereerst behandelen wat je vooral niet moet doen. Een van die zaken is nerveuze bewegingen maken. Veel mensen hebben zenuwtrekjes waar ze zich niet bewust van zijn. Hiermee laat je duidelijk je onzekerheid blijken en dat geeft geen goede indruk. Er zijn verschillende trucjes om zenuwtrekjes tegen te gaan. Je kunt bijvoorbeeld iets in je hand houden, waardoor je niet meer met je vingers kan friemelen. Maar je kunt je handen ook op een bepaalde positie neerleggen, zodat je controle over je lichaam blijft behouden. Geef bij de eerste ontmoeting altijd een krachtige handdruk. Ook een slappe handdruk verraadt onzekerheid.

Het uiterlijke plaatje

Niet alleen je lichaamstaal is van belang, maar ook de manier waarop je je kleedt. Met andere woorden: het uiterlijke plaatje. Met kleding kun je veel kanten op en dat zorgt ervoor dat je geen enkele reden hebt om geen goede indruk te maken. Mooie herenkleding zorgt er namelijk voor dat je er stijlvol en zelfverzekerd uitziet. Suitable verkoopt veel originele kleding, waardoor jij eruit springt en geen grijze muis bent. Met mooie herenkleding maak je een goede indruk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mooie pantalon. Maar ook met een zakelijk overhemd zit je natuurlijk nooit verkeerd. Zorg voor een nette uitstraling, want daardoor laat je ook blijken dat je de andere persoon serieus neemt. En ook dat is belangrijk bij een eerste indruk.

Aanbevolen artikelen