Sfeer creëren in je woning met LED verlichting

Door handig gebruik te maken van verlichting kan je jouw woning een goede sfeer geven. Dit doe je door goed te kijken naar de huidige trends en technieken. Met een gewone spot of plafonnière kom je er natuurlijk niet. Hier vind je enkele tips voor jouw ruimtes thuis.

Hoe wil je de ruimtes gebruiken?

Natuurlijk is het wel van belang om een goed lichtplan op te stellen: hoe wil je de ruimtes over laten komen? Wil je vooral een gelijke uitstraling met bijvoorbeeld warmwitte tinten? Of wil je juist elke ruimte versterken door verlichting te gebruiken die past bij de kleuren die gebruikt worden? Kijk online naar inspiratie voor jouw interieur. Budgetlight.be kan dankzij het uitgebreide assortiment veel voor je betekenen.

Grote filament lampen

Niet alleen de lichtsterkte, kleuren en overgangen bepalen de sfeer, ook het design en de grootte van de lamp kunnen een impact maken. Met name grote filamentlampen geven een unieke authentieke uitstraling wanneer je een vintage of industrieel tintje wilt geven aan je kamer(s). Het nadeel van deze lampen is dat deze niet van kleur kunnen veranderen.

LED strips gebruiken

Wanneer je door middel van verlichting kleur wilt brengen in het geheel, dan zijn LED strips een ideale manier om dit voor elkaar te krijgen. Omdat LED strips erg flexibel zijn kan je deze ook in kleine ruimtes zetten. Vanwege het lage stroomverbruik hoef je niet altijd op het stroomnet aangesloten te zijn, maar kan je ook via een USB aansluiting van bijvoorbeeld de televisie stroom gebruiken. Denk bijvoorbeeld achter kasten, keukens of andere meubelstukken. Daarbij zijn deze strips ook vaak via een app of afstandsbediening te bedienen. Zo kan jij je eigen sfeer bepalen.

Slimme technieken voor gemak

Dankzij de slimme technieken die zijn toegepast bij verlichting heb je altijd controle over de sfeer in je huis. Naast het bedienen van verlichting met een lichtknop of afstandbediening is verlichting ook te bedienen via wi-fi. Je installeert dan een app waarmee je je hele lichtplan bedient. Het is zelfs mogelijk om je verlichting automatisch aan te laten gaan als je in de buurt bent.

Aanbevolen artikelen