e liquid

Als je overstapt naar het gebruik van e sigaretten, kom je automatisch ook in aanraking met e liquids. Dit is de vloeistof die je nodig hebt voor de damp die je gaat inhaleren. Dus zonder e liquid heb je ook geen damp. Mensen zijn wellicht wat huiverig als ze overstappen naar de e sigaret voor het inhaleren van nicotine, maar bij het uitkiezen van de e liquid bepaal je zelf de hoeveelheid nicotine. Dat kan dus ook helemaal niets zijn.  Voordat je begint met het dampen van een e sigaret heb je wel voldoende informatie nodig. 

Brandstof van de e sigaret

E liquids zijn een onmisbaar onderdeel van een e-sigaret. Ze zijn namelijk de brandstof van de sigaret en zorgen voor een lekkere smaak. Deze smaakstoffen worden met een verdamper omgezet in damp. De e sigaret bevat de smaakstoffen PG, VG en eventueel nicotine. PG en VG zijn de zogenaamde draagvloeistoffen. In PG wordt de nicotine en smaakstof opgelost. Aangezien PG nogal rauw is voor je keel wordt deze vloeistof aangelengd met VG, die veel zachter en stroperiger is. Een e liquid met veel VG is wat stroperiger en daarom wat minder geschikt voor kleine e sigaretten. Je kunt bovendien ook kiezen voor een nicotinevrije e liquid. Deze e liquid bevat dus helemaal geen enkele mg aan nicotine. Als je stopt met roken en rustig wilt afbouwen dan kun je starten met een e liquid voorzien van 20 mg nicotine.

Waarom een e-sigaret met e liquids?

Er zijn verschillende redenen om als roker vandaag nog te kiezen voor de elektrische sigaret, inclusief e liquids. Verreweg het grootste voordeel van dit product is dat je kiest voor een minder schadelijk alternatief voor roken. Een normale sigaret bevat namelijk tabak, dat schadelijk is voor de gezondheid.  Het verhoogt bijvoorbeeld de risico’s op hart- en vaatziekten. Bij een e-sigaret rook je echter geen tabak. In plaats daarvan inhaleer je namelijk dampen. 

Hoe kies je een goede aanbieder?

Tegenwoordig is het online aanbod van e-sigaretten en e liquids erg groot. Niet elke verkoper is echter even betrouwbaar. Let er daarom goed op dat de webwinkel een Thuiswinkel keurmerk heeft. Met een aankoop in een gecertificeerde webwinkel heb je meer zekerheid dat je e-sigaretten koopt die voldoen aan de eisen van de Nederlandse wetgeving.

Verschillende smaken

Als je kiest voor dampen, kun je kiezen voor veel verschillende smaakjes. Je kunt dus eindeloos experimenteren. Zo heb je zoete fruitsmaken als vanille of banaan maar ook een simpele e liquid met mentholsmaak. Als je wilt stoppen met roken, kun je eventueel eerst kiezen voor een tabakssmaak. Dit maakt de overstap een stuk makkelijker. En zo kun je ook de hoeveelheid nicotine afbouwen waardoor je uiteindelijk geniet van een damp met een heerlijk smaak maar zonder de verslavende stof nicotine.

Aanbevolen artikelen