Kerst staat voor de deur! 5 x leuke relatiegeschenken tijdens de kerstdagen

relatiegeschenken voor kerstmis

Als de zomervakantie voorbij is, is het tijd om als ondernemer na te gaan denken over de aanschaf van relatiegeschenken voor kerstmis. Voordat je het weet is het namelijk alweer kerst. Het is aan te raden om relatiegeschenken voor klanten en personeel tijdig aan te schaffen. Doe dit uiterlijk in oktober, zodat je zeker weet dat je tijdig voldoende relatiegeschenken voor kerstmis hebt. Maar wat moet je precies weggeven aan jouw personeel en/of klanten? De vijf tips hieronder helpen je om origineel uit de hoek te komen als het aankomt op leuke relatiegeschenken voor klanten.

1. Zorg voor een persoonlijk geschenk

Qua etiquette is het tegenwoordig een absolute must om relatiegeschenken voor klanten een persoonlijk tintje te geven. Kies dus niet voor een anoniem geschenk als een bioscoopbon, boekenbon of een tegoedbon, maar voor een gerichtere aanpak. Kies bijvoorbeeld voor een uniek wijnpakket, omdat je weet dat jouw klant(en) hiervan houden, en voeg er een persoonlijk bedankkaartje aan toe. Heb je klanten die van auto’s houden, dan is iets met auto’s – denk aan een spaarpot in de vorm van een auto – veel persoonlijker dan een tegoedbon.

2. Zorg voor een geschenk dat tegelijk helpt bij de marketing

De leukste cadeaus om tijdens en rond kerst te krijgen, zijn geschenken die praktisch zijn en die de ontvanger niet zo snel weggooit. Dit kun je als ondernemer natuurlijk combineren met marketingstrategie. Zo kun je kiezen voor uitstekende Parker-pennen, die bekend staan om hun hoge kwaliteit en lange levensduur. Laat hierop het bedrijfslogo en -naam afdrukken en je maakt op een slimme manier jarenlang extra reclame voor jouw bedrijf.

3. Durf af te wijken van de gebaande paden

Belangrijk bij het kiezen van relatiegeschenken voor kerstmis is dat je durft af te wijken van de gebaande paden. Kom dus niet met het zoveelste bosje bloemen, notenpakketje of een multitool aanzetten. Maar durf origineel te zijn. Verrassend leuk is bijvoorbeeld een bedrukte Dopper-waterfles, een chocoladeletter met daarop jouw bedrijfslogo (natuurlijk met wat andere lekkernijen erbij) of usb-sticks met opdruk.

4. Een grapje mag best

Een belangrijk doel van kerstgeschenken is verwennen. Een grapje uithalen mag daarom zeker ook! Zo kun je jouw klanten verwennen met een leuk cadeau als tegeltjes met humoristische teksten (eventueel zelf te kiezen door de klant of werknemer), een leuk boek met goede verhalen erin of een gezellig kussentje voor op de bank. De keuze is reuze als je een grappig verwencadeau zoekt!

5. Het cadeau moet goed bruikbaar zijn

Een cadeau daar na ontvangst direct wordt weggegooid heeft weinig zin. Zorg daarom dat je een relatiegeschenk voor kerst kiest dat praktisch bruikbaar is. Met bijvoorbeeld een mobiele telefoonhouder, een fraaie tafellamp of klok, een picknickmand met inhoud of een rvs flessenkoeler met bedrijfslogo maak je altijd een veilige keuze!

Aanbevolen artikelen