Meer klanten door SEO teksten!

Een heel handige manier om zelf de vindbaarheid van je website te verbeteren is door de teksten op je site te optimaliseren. Dat klinkt heel ingewikkeld maar als je deze praktische stappen volgt dan is het zo gepiept. Als je er nu echt niet uitkomt kun je altijd een SEO specialist of linkbuilding bureau in de hand nemen. Die hebben alle ervaring met websites en SEO teksten optimaliseren.

Denk aan je doelgroep!

De beste eerste stap is door stil te staan bij het feit dat je webteksten vooral interessant moeten zijn voor je doelgroep. Niet alleen omdat je hen probeert te overtuigen voor jouw producten of diensten. Maar ook voor de zoekmachines.

Dat zit zo; sinds een aantal jaren reeds is het zo dat Google heel nauwgezet de gebruikers signalen van een website in de gaten houdt. Google wil namelijk maar één ding, en dat is de beste zoekresultaten zo hoog mogelijk presenteren bij een zoekopdracht.

Hoe doen ze dat? door goed te kijken naar user signals ofwel gebruikers signalen. als een website in de smaak valt bij een bepaalde zoekopdracht dan is dat blijkbaar een goed teken. 

Wat zijn dan die user signals? 

Bijvoorbeeld de tijd die mensen op je pagina of website blijven rondneuzen. Of hoeveel pagina’s ze per sessie bekijken. En hoe beter deze signalen hoe hoger jouw ranking zal worden.

Oke, en hoe zit dat dan met zoekwoorden?

Natuurlijk, los van het feit dat je doelgroep altijd centraal moet blijven staan  is het ook belangrijk om de juiste zoekwoorden op de juiste plek in je site te verwerken.

Want op die manier kan Google überhaupt opmaken waar jouw webpagina over gaat. Dus zet de belangrijke zoekwoorden in de URL, de titel en de koppen.

en zorg daarnaast dat alle afbeeldingen een Alt tag hebben met een van de zoekwoorden waarmee je op die pagina naar boven wilt komen.

je zult verbaast staan hoeveel ondernemers zelfs deze basisstappen al vergeten waardoor jij al een voorsprong op hen hebt.

Waar doe je inspiratie op?

Precies daar waar jezelf ook wilt komen te staan; op de hoogste plekken in google op de voor jouw interessante zoekwoorden. De websites die het hoogste ranken in google hebben blijkbaar hun SEO teksten en de onderwerpen waar ze over schrijven goed uitgedacht.Dus ga daar eens kijken voor inspiratie.

Teksten kopiëren? niet doen!

Los van dat het niet ethisch is om andermans teksten te kopiëren is het niet ook niet verstandig om te doen. Het verslechterd namelijk jouw vindbaarheid omdat google ziet wie er als eerste die teksten op zijn website had staan en degene die deze kopieert afstraft met een lagere ranking.

Aanbevolen artikelen