Welke vloer is de beste optie als je een zithoek in de tuin wilt bouwen?

vlonder

De winter staat nog voor de deur, maar jij bent inmiddels druk bezig met plannen voor het voorjaar. Na het afgelopen jaar zoveel thuis te zijn geweest, ben je je bewust geworden van het feit dat je best wat meer profijt kunt halen als je deze opnieuw plant en inricht. Op deze manier weet je straks zeker dat je alles uit je tuin kunt halen, als je onverhoopt weer een lange periode thuis moet blijven. 

Zo wil je straks in het voorjaar zodra het weer het toelaat aan de slag. Achter in de tuin wil je een namelijk een comfortabele zithoek gaan maken. Niks is zo fijn als lekker gemakkelijk buiten kunnen zitten met bezoek of fijn alleen, genietend van de namiddag of een warme zwoele zomeravond. En met de pergola die je voor ogen hebt, waarmee je een gedeelte wilt overkappen, kun je zelfs in de herfst nog genieten van de buitenlucht. Speciaal daarvoor heb je namelijk een vuurkorf ingepland, zodat je als het een beetje fris begint te worden, alsnog buiten vertoeven met de warmte van een brandend vuurtje. 

Over het materiaal van de ondergrond van je zithoek is zorgvuldig nagedacht

Je hebt een tijdje zitten twijfelen over de ondergrond van de aan te leggen zithoek. Klinkers en tegels voelen behoorlijk koud aan en dienen met de nodige regelmaat gereinigd te worden, met name in de lente, als het onkruid weer omhoog begint te komen. Ook een soort veranda met houten planken was in je gedachten opgekomen, maar hout vergt toch behoorlijk wat onderhoud en je moet het goed preparen als je het als materiaal voor de vloer wilt gebruiken. Langdurige blootstelling aan vocht kan er namelijk voor zorgen dat hout gaat rotten, schimmelen of krom gaat trekken bij temperatuurverschillen. 

Na de nodige goede ervaringen van een vriend kwam je op het idee om composiet vlonderplanken kopen. Deze vlonderplanken voelen namelijk aan als echt hout, maar er zijn behoorlijk wat voordelen als je ze vergelijkt met normale houten planken. Zo zijn ze niet gevoelig voor verkleuring, termieten, versplintering, rot en vocht. Daarnaast is het gebruik van composiet materiaal voor in je tuin ook een stuk minder belastend voor het milieu. Er vindt namelijk geen speciale houtkap plaats voor de productie van de planken. De natuurlijke houtvezels komen uit restproducten van gecertificeerde houtbewerkingsbedrijven en de kunststoffen die worden toegevoegd bestaan uitsluitend uit hoogwaardige gerecyclede producten. 

Composiet vlonderplanken hebben zoveel voordelen dat kiezen makkelijk was

Vlonderplanken van composiet zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren, diktes, lengtes en breedtes. Kleurmogelijkheden zijn er in natuurlijke kleuren, van lichtbruin tot donker antraciet en ook het profiel van het oppervlak is in meerdere opties te verkrijgen. Zo kun je kiezen uit breed ribbel of smal ribbel, maar ook een geprinte houtnerf of egaal oppervlak behoren tot de mogelijkheden. Al deze opties zijn voorzien van antislip behandelingen, zodat je je er geen zorgen om hoeft te maken dat je onverhoopt uitglijdt op een vlonderplank van composiet. 

Aanbevolen artikelen