Werken als verhuurmakelaar bij een woningcorporatie

werken als verhuurmakelaar

Je werkt om te leven en niet omgekeerd. Maar toch maakt werken een groot deel van je leven uit. En dus is het wel zo prettig als je een baan hebt die goed bij je past. Het vinden van een baan die naadloos aansluit op jouw passie, wensen en niveau, is precies wat de detacheerder Joinuz voor je kan doen. Ben jij ook toe aan een nieuwe uitdaging en wil je graag werken bij een woningcorporatie? Dan raden we het je bij Mannenzaken aan om nog even verder te lezen, want ervaren en gemotiveerde professionals zijn bij woningcorporaties altijd welkom. Bovendien hebben die volop verhuurmakelaar vacatures. In dit blog brengen we voor het voetlicht wat je taken in dit beroep precies zijn en wat werken als verhuurmakelaar bij een woningcorporatie inhoudt. 

Wat houdt het werk van een verhuurmakelaar in? 

Joinuz is vaak op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als verhuurmakelaar. Dit is vaak bij woningcorporaties met een groot aantal huurwoningen in portefeuille. Ben jij nieuwsgierig naar de taken van een verhuurmakelaar? Wij zetten ze graag voor je op een rij. Omdat de woningmarkt complex is, komt er bij de verhuur van woningen veel kijken. Een verhuurder beschikt zelf niet altijd over de specialistische kennis om zo’n verhuurproces in gang te zetten. Door ervoor te zorgen dat dit proces soepel verloopt en dat leegstand zoveel mogelijk wordt voorkomen, kan een verhuurmakelaar veel werk uit handen nemen. Ben jij geduldig en vriendelijk van aard? Dat is belangrijk omdat je als verhuurmakelaar mensen in het huurproces begeleidt, want je wilt natuurlijk dat potentiële nieuwe opdrachtgevers en huurders het gevoel hebben dat ze een goede klik met je hebben en dat ze je kunnen vertrouwen. 

Potentiële nieuwe huurders selecteren

Wanneer je als verhuurmakelaar werkt, organiseer je onder andere de bezichtigingen van woningen, regel je de huurcontracten, verwerk je huuropzeggingen en trek je potentiële nieuwe huurders na door middel van werkgeversverklaringen en paspoorten. Daarnaast zorg je als verhuurmakelaar voor de opleveringen en de voor- en eindinspecties van huizen. Om de staat van een woning te beoordelen, is het een voorwaarde om technische kennis in huis te hebben. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een renovatieverzoek dient te komen. Maar je doet als verhuurmakelaar nog veel meer. Het onder de aandacht brengen van de woning in het netwerk, het selecteren van potentiële huurders en het begeleiden van bezichtigingen, zijn andere belangrijke taken. Ook geef je advies over de huurprijs, stel je de huurovereenkomst op, voer je een financiële check uit bij de potentiële huurders en inspecteer jij het huis bij de sleuteloverdracht. 

Benader de recruiters van Joinuz

Wil jij ook graag werken als verhuurmakelaar? Wil je een vaste baan als verhuurmakelaar of wil je liever in zzp-verband aan de slag? Samen met haar contacten en opdrachtgevers helpt Joinuz detachering je graag op weg. Beschik jij over de juiste opleiding, ervaring en vaardigheden die passen bij de wensen van de opdrachtgevers? Neem dan gauw contact op met de recruiters en wie weet kun jij al snel aan de slag als verhuurmakelaar. Ook als je in een ander interessant vakgebied aan de slag wilt, ben je bij Joinuz aan het juiste adres. Zo vind je er altijd mooie vacatures bij de overheid, bij de gemeente of in het sociaal domein. Deze vacatures zijn er zowel in een beleidsmatige, uitvoerende, adviserende als ondersteunende rol en op elk niveau. Je vindt er dus altijd een baan die je op het lijf is geschreven. 

Aanbevolen artikelen