Zo krijg je een perfect thuiskantoor

Begin je meer en meer van thuis uit te werken? Dan is het belangrijk dat je een goede werkplek creëert in je thuisomgeving. Heb je nog een lege plek in huis dat je perfect kan omvormen tot een prachtig design bureau? Dan zijn hier een paar handige tips hoe je van deze plek een volwaardig bureau maakt. 

Hoe begin je eraan?

Maak eerst een lijst met apparaten en meubels die je al hebt en eentje met welke je zeker nodig hebt. Daarna raden we aan om op het internet naar inspiratie op zoek te gaan, je hebt hier tal van websites voor zoals Pinterest of Instagram. Zoek naar foto’s die bij het interieur van de rest van je huis passen. Verzamel de foto’s en zorg dat ze een globale samenhang hebben. Nu is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste design meubelwinkels. Bekijk hier goed het assortiment en bepaal welke meubels mooi zouden passen in je omgeving. Vraag ook raad aan deze winkels, zij geven graag hun tips om zo goed mogelijk je kamer in te richten.

Bureau

Je bureau zelf moet groot genoeg zijn. Zie dat al je spullen er hun plaats hebben en dat er voldoende opbergmogelijkheden zijn zodat het altijd overzichtelijk blijft. Zie ook dat je de bureau goed verlicht met zo veel mogelijk natuurlijk licht. In de avond is gezellige accentverlichting een must. Zoek ook leuke accessoires voor op je bureau te zetten, denk bijvoorbeeld aan wat groene plantjes. Zorg dat je bureau niet alleen een werkplek is maar ook een plek waar je kan ontspannen.

Bureaustoel

Een bureaustoel is misschien wel de belangrijkste aankoop. Er bestaan ontzettend veel bureaustoelen met prachtige designs, maar je moet er ook goed en voor lange periodes op zitten. Zorg dus dat de stoel goed aanvoelt. Het is belangrijk voor de gezondheid van je rug dat je voor een ergonomische stoel kiest. Hiervoor kan je het best gaan testen in toonzalen. Er bestaan ook veel review websites die duidelijke samenvattingen maken van de voor-en nadelen van bureaustoelen.

Heb je nog plaats in je bureau? Kijk dan zeker eens naar Lounge Chairs. Deze zijn geweldig om tijdens je welverdiende pauze een boek of een krant in te lezen.

Persoonlijke touch

Maak je thuiskantoor ook niet te zakelijk. Zorg voor genoeg persoonlijke touches. Plaats wat foto’s van je reizen of gezin in je thuiskantoor. Zet er wat interessante boeken of een platenkast. Maak er iets gezellig van maar houd het overzichtelijk. Nog een laatste tip: zorg voor lichte kleuren, deze zorgen voor meer concentratie en positiviteit.

Aanbevolen artikelen