4 Tips voor een thuiskantoor in de tuin

Elke man verdient zijn eigen thuiskantoor. Helaas is het vaak wel lastig om hier de ruimte voor te vinden. De woonkamer is dan vaak de ruimte waar je aan de slag gaat. Maar dat is al snel geen optie meer als je kinderen hebt. Ook is het fijn als je je eigen ruimte hebt wanneer er zakenpartners of klanten langs komen. Voor de mannen die toch een eigen ruimte willen hebben, maar hier in huis geen plek voor hebben is een thuiskantoor in de tuin een goede oplossing. Lees in dit artikel verder voor welke opties je hebt.

Klein maar fijn

In de tuin heb je beperkte ruimte, je wilt niet dat je thuiskantoortje te veel ruimte inneemt. Een thuiskantoor hoeft namelijk niet heel groot te zijn. Een kleinere ruimte met een minimalistisch inrichting werk voor sommigen juist beter. Je hebt er minder afleiding door en omdat de ruimte niet te druk ingericht is, is het makkelijker om je volledig te focussen op de taken die voor je liggen. Plaats in je kantoor allen het hoognodige.

Een blokhut

Een blokhut is ideaal als thuiskantoor. Je hebt lekker je eigen ruimte waarin je je volledig afzondert. Het feit dat je je huis verlaat om je thuiskantoor in te gaan heeft ook een mentaal effect. Je bent je huis uit en je gaat je nu volledig storten op je werk zonder afleidingen. Een blokhut heb je in verschillende soorten en maten, en is ook makkelijk te schilderen. Zorg er wel voor dat je blokhut of tuinhuisje goed geïsoleerd, dan is het heel het jaar door te gebruiken.

Een uitbouw

Een uitbouw wordt vaak gebruikt om meer woonruimte te creëren in huis. In dit geval is het een goede oplossing voor een thuiskantoor in de tuin. De uitbouw plaats je in de tuin, waardoor je lekker een eigen ruimte hebt. Omdat je bij een uitbouw zicht hebt op de tuin is het wel raadzaam om je tuin een opknapbeurt te geven, of om een tuinman in te schakelen als je geen groene handjes hebt. Een rommelige tuin is erg storend en leidt je af van je werk. Daarnaast is het ook heerlijk om tijdens het werken af en toe tot rust te komen in een nette tuin. Frisse lucht en wat daglicht hebben namelijk een positief effect op je productiviteit.

Een overkapping

Een ander optie voor een werkplek in de tuin is een overkapping. Dan heb je een fijne werkplek in de frisse buitenlucht. Een overkapping is goedkoper dan de rest van de genoemde opties. Het voordeel van een overkapping is dus dat het goedkoper is en dat je lekker in de frisse buitenlucht aan het werk gaat. Het nadeel is dat het in de winter minder aantrekkelijk is om onder de overkapping aan de slag te gaan.

Aanbevolen artikelen