Zelf je woning verbouwen? Maak niet deze beginnersfouten!

huis verbouwen
Wie handig is, kan veel geld besparen. Klussen in en om het huis hoef je dan niet uit te besteden, maar kun je zelf ter hand nemen. Maar vergis je niet: kleine klusjes of een complete verbouwing, daar zit een behoorlijk verschil in. Al ben je zelf goed in staat om ook de grotere klussen zelf goed uit te voeren, dan nog komt er bij een verbouwing wel wat meer kijken dan simpelweg handig zijn. Zie hieronder een aantal veelgemaakte beginnersfouten. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee! 

Maak een goede planning

Het maakt in feite niets uit of je wel of niet werkt met externe specialisten, want de planning van jouw project is altijd van belang. Je zult immers de benodigde materialen op het juiste moment in huis moeten hebben en je moet bepaalde klussen in een specifieke volgorde afhandelen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Zolang je afhankelijk bent van derden, moet alles heel precies op elkaar afgestemd worden. Houd hierbij ook rekening met de tijd die bijvoorbeeld nodig is om vers metselwerk of stucwerk te laten drogen. Je kunt voor weinig geld een bouwdroger huren om ervoor te zorgen dat je project sneller gereed is voor de volgende bouwfase. Houd bij voorkeur altijd rekening met wat uitloop van werkzaamheden. Beter iets te ruim gepland, dan in de problemen komen door tijdgebrek

Besteed uit wat je niet zelf kunt

Sommige specifieke klussen in huis vereisen vakmanschap. Wanneer je niet over bepaalde vaardigheden beschikt, doe je er altijd verstandig aan om het werk uit te besteden. Zo ben je verzekerd van een goed eindresultaat en heb je na afloop geen redenen voor spijt en ergernis. Ga je wel zelf aan de slag, zorg er dan in elk geval voor dat je beschikt over de juiste apparatuur. Voor meer informatie over verhuur machines, klik hier. Neem ook dit goed mee in de planning, want vaak moet je de huur van machines vooraf reserveren. Sowieso is het verstandig om te reserveren, zodat je niet op de bewuste dag met lege handen staat. 

Verkeerde zuinigheid

Bij een verbouwing is het van essentieel belang dat je kwaliteitsmaterialen gebruikt. Natuurlijk is het slim om prijzen met elkaar te vergelijken, maar bezuinig bij de benodigdheden niet op de kwaliteit, want dat is verkeerde zuinigheid. Vraag meerdere offertes op als je een deel van het werk uitbesteedt.

Aanbevolen artikelen