Zo kijk je thuis naar de Rode Duivels met vrienden

belgie ek

Alhoewel er gelukkig weer publiek aanwezig is bij de wedstrijden om het Europees kampioenschap, zitten de stadions nog steeds niet vol en moeten dus meer mensen de wedstrijden vanuit huis kijken. Dat hoeft echter geen probleem te zijn, het kan juist extra leuk zijn om met vrienden de wedstrijden van onze Rode Duivels thuis te kijken. Met een goede start en een dodelijk efficiënte Lukaku zijn de rode Duivels verzekerd van een plaats in de achtste finales. Je kunt er voor zorgen dat deze wedstrijd een echt ‚event’ wordt, met de juiste aankleding en inrichting. Natuurlijk dien je voor die juiste sfeer allemaal je favoriete voetbalshirt aan te trekken, maar daarnaast kun je nog een hoop andere dingen doen om de ideale voetbalavond thuis te  organiseren. Welke dat zijn, lees je hieronder.

belgie fans

Op een groot scherm kijken

Wat je eigenlijk wil als je samen met vrienden de wedstrijden van de Rode Duivels thuis gaat kijken is dezelfde beleving als je in een stadion zit. Uiteraard kan die nooit hetzelfde zij; in een stadion zit je met heel veel mensen en dat geeft toch een bepaalde energie. Echter heb je thuis ook weer voordelen. Wil je echter dat gevoel van het stadion benaderen, dan kun je de wedstrijden van ‚onze jongens’ het beste op een groot scherm kijken. Met een beamer kun je de wedstrijd op elke lichte muur of scherm projecteren. Richt de beamer op het scherm, zorg voor een stabiele internetverbinding en schakel de wedstrijd in! 

Vanzelfsprekend kun je een dergelijke beamer ook in huis gebruiken. Voordeel hiervan is dat je daar wellicht al een witte muur hebt. Zo hoef je geen scherm bij de beamer te gebruiken. Geef je liever geen geld uit aan de aanschaf van een beamer, dan kun je die eventueel ook huren. Reserveer deze echter op tijd, want meer mensen zullen dit willen doen tijdens het EK.

Zorg voor een goed geluid bij de wedstrijden

Naast een groot scherm is een goed geluidssysteem onmisbaar om intens van de wedstrijden te kunnen genieten. Het beste zorg je ervoor dat het geluid rond de voetbalwedstrijd niet alleen van de voorzijde komt. Een goed geluidssysteem bestaat uit tenminste drie of vier speakers, waarbij bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van twee kleinere boxen die achter ‘het publiek’ staan. Het voordeel hiervan is dat het lijkt alsof je in het stadion zit. Zeker nu er weer supporters in de stadions zitten, wordt de ervaring van het voetbalstadion veel realistischer met een dergelijk geluidssysteem.

Voor het bekijken van een wedstrijd in je tuin zou je de boxen los kunnen halen. Ook het huren van losse boxen is mogelijk. Deze zijn vaak van een nog betere kwaliteit. Waarschuw vooraf wel je buren dat je een voetbalwedstrijd gaat kijken! 

Haal voldoende eten en drinken in huis

Tijdens de wedstrijd is er even geen tijd om te denken aan manieren om je buikje weg te werken, even mogen alle remmen los…. Nu is het enkel nog zaak om voor de klassieke versnaperingen en drankjes te zorgen. Wees er in de zomer echter op tijd bij, daar je niet de enige zal zijn die deze versnaperingen in huis haalt. 

Zorg voor de juiste inrichting en aankleding

Hoewel je voornamelijk naar het scherm kijkt, is het wel zo leuk als de kamer of tuin een beetje is aangekleed! Zo maak je er echt een party van in huis. Zorg bijvoorbeeld voor vlaggetjes aan de muur. En trek , zoals we in het intro al schreven, een bijpassende outfit aan! Het is natuurlijk het leukste als je visite ook in stijl naar de wedstrijd komt kijken. Als ware voetbalfans kunnen jullie je outfit afstemmen. Denk verder nog aan bijpassende glazen, onderzetters en slingers in de kamer: maak het feest compleet.

Aanbevolen artikelen