6 manieren om je buikje weg te werken

buikje-wegwerken

Heb je in de loop der jaren (of soms maanden) een buikje gekregen? En ben je helemaal klaar met die extra kilo’s? Dan zijn er diverse manieren om buikvet te verliezen en je buikje weg te werken. Zo kun je gaan vaker gaan wandelen, wat naast vetvelries een positief effect op werkprestaties heeft. Maar naast wandelen zijn er nog tal van andere tips en trucs om kilo’s te verliezen rond je buik.

1. Pas je eetgewoontes aan

Een goede manier om buikvet kwijt te raken, is door goed doordacht je eetpatronen en eetgewoontes te veranderen. Gezonder eten heeft namelijk een significant effect op vetvorming rond je buik en ook een positief effect op werkprestaties. Een van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen is het aantal vloeibare calorieën te beperken. Drink in plaats van calorierijke dranken (zoals cola of bier) vaker water, thee, koffie of lightdrankjes.

2. Maak vaker een wandeltocht

Door minimaal iedere dag 20 minuten of meer een stevige wandeling te maken, kun je veel extra calorieën verbranden en zo extra gewicht rond je buik verliezen. Beter nog is om te kiezen voor wandeltochten van 40 minuten of langer. Na ongeveer een half uur wandelen gaat je lichaam namelijk sneller vetten verbranden. Zorg er daarom voor dat jouw wandeltochten op zijn minst een half uur duren!

3. Koop een racefiets

Wil je extra vet verbranden? Dan kun je dit ook doen door regelmatig de racefiets te pakken. Je raakt zo niet alleen calorieën kwijt, maar kunt ook lekker toeren en van de omgeving genieten.

4. Zorg voor voldoende slaap

Voldoende slaap is cruciaal als je vet wilt verliezen rond de buikzone. Zorg ervoor dat je minimaal acht uur per nacht, liefst op vaste tijden, slaapt.

5. Train met gewichten en oefeningen

Door buikspieroefeningen te doen en je spieren en conditie te trainen, kun je het vetverbrandingsproces in he lichaam stimuleren. Er zijn online genoeg instructievideo’s en tutorials te vinden die je helpen om meer spieren te kweken in plaats van vet op te slaan rond je middel.

6. Tel je calorieën

Ten slotte: door het aantal calorieën dat je binnenkrijgt te tellen, kun je ook voorkomend dat je een buikje krijgt of je bestaande buikjes wegwerken.

Aanbevolen artikelen