Leuke sporten die je kunt beoefenen in de Ardennen

kanovaren ardennen

De Ardennen staat niet alleen bekend om zijn prachtige wandelroutes, er is nog veel meer wat je er kunt doen. Dit prachtige landschap biedt een verscheidenheid aan extreme sports, van abseilen tot mountainbiken. Beide sporten kunnen op veel plekken in de Ardennen, dit is namelijk the place to be als het gaat om die sporten. Vanzelfsprekend lenen de Ardennen zich ook uitstekend voor het maken van een mooie kanotocht. Er zijn talloze plekken waar je deze kunt huren en een uitgebreide routebeschrijving mee krijgt! Hieronder vind je een overzicht van de plekken waar je deze sporten kunt beoefenen en meteen enkele tips voor andere activiteiten in de Ardennen.

Volop aanbod van leuke sporten die je kunt beoefenen in de Ardennen

Wie op zoek is naar extreme, of actieve, sporten, in de Ardennen is daar aan het juiste adres. Razend populair is het maken van een kanotocht op de Ourthe of een van de andere rivieren die de Ardennen rijk is! Geniet met volle teugen op het water en plezier is 100% gegarandeerd!

Airsoft in de Ardennen

We beginnen echter niet met een van de bovenstaande activiteiten, maar met Airsoft. ‘Wat?’ horen we je vragen. Airsoft dus. Hierbij wordt er geschoten met 6 mm grote biologisch afbreekbare balletjes. Dit vereist ook minder bescherming dan bij paintball, omdat deze kogels lang niet zo’n heftige impact hebben als de munitie die gebruikt wordt bij dat paintballen. Grote voordeel is dus dat je niet in een volle uitrusting door de bossen hoeft te rennen, springen en duiken. Het mooie is ook, zeker voor de echte liefhebbers, dat de ‘wapens’ waarmee geschoten wordt, veel realistischer kunnen worden nagemaakt. Er wordt zelfs gebruik gemaakt van magazijnen, wat een paintball reservoir of gascilinder overbodig maakt.

Zeer realistische en uiteenlopende missies

Bij Airsoft beweeg je je als een echte soldaat met een replica van een echt wapen door de prachtige bossen van de Ardennen. Er kunnen diverse spellen gespeeld worden, van Capture the Flag tot Extreme Kill. Dit is vooral voor de echte die-hards die het leuk vinden om voor een dag zich een echte soldaat te voelen. De eerder genoemde optimale bewegingsvrijheid en het realistische van Airsoft zorgen ervoor dat je je echt in een gevecht waant. Net wat spannender dat een potje paintballen. Bij Airsoft komt het sowieso meer op tactiek aan, de missies zijn zeer realistisch met doelen die je als team dient te behalen. Het behalen van een missie kan best even duren, dus een goed uithoudingsvermogen is gewenst, maar niet een must. Je kunt wel wat eerder worden raak geschoten als je niet snel genoeg bent. Airsoft in de Ardennen is een ideale bezigheid voor een groep vrienden, een vrijgezellendag of een sportief bedrijfsuitje!

Leuke sporten die je kunt beoefenen in de Ardennen: abseilen

De Ardennen is de ideale plek om samen met het gezin of een groep vrienden in de buitenlucht allerlei survival activiteiten te doen. Van rotsklimmen tot abseilen, van hindernisparcours tot GPS challenge, van quad rijden tot kanovaren. Dit alles kan op verschillende plekken gedaan worden in de Ardennen. Een van de meest bekende, en oudste, survival activiteit is natuurlijk abseilen. Om dit te kunnen doen, moet je natuurlijk eerst omhoog klimmen. In de Ardennen zijn vele locaties te vinden waar dit kan tot een hoogte van ongeveer 20 meter. Natuurlijk ben je goed gezekerd bij dat klimmen. Vervolgens ga je abseilen! Echt super leuk. En alles staat onder toezicht van een ervaren instructeur. 

Kanovaren in de Ardennen

Van een van de bekendste extreme sports, naar een van de meest geboekte in de Ardennen: kanovaren. De vele rivieren met stroomversnellingen maken een kanotocht tot een onvergetelijke ervaring. Zo Is er een hele mooie kanotocht van 8km met vertrek in de buurt van Durbuy. Kanovaren in de Ardennen is super leuk voor jong en oud. Je kunt daarbij kiezen uit een korte of een lange kanotocht. Je krijgt altijd een kaartje mee, zodat je weet waar je bent, en waar je mooie plekken kunt vinden om even te pauzeren.

In de zomermaanden is de waterstand vaak laag, waardoor de rivieren dan zijn gesloten. Op het Stuwmeer van Nisramont is echter altijd voldoende water en het is er geweldig mooi! Je kunt daar varen naar de plek waar de twee Ourthes samen komen!

Bijna het gehele jaar door is kanovaren op de rivier de Ourthe mogelijk. Alleen bij extreem slecht weer worden reserveringen afgezegd. Je kunt kiezen voor een groepstocht of een individuele kanotocht. Als je kiest voor een korte tocht, dan ligt het vertrek tussen 10.00 en 15.00. Bij de lange tocht ligt de vertrektijd tussen 10.00 en 12.00.

Aanbevolen artikelen