3 manieren om je auto te financieren

auto financieren

Of het nu een nieuwe auto of een tweedehands voertuig is, de aanschaf van een personenwagen leidt tot aanzienlijke kosten voor het overgrote deel van de kopers. Een auto is een niet te onderschatten financiële last voor een huisgezin. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele manieren een auto te financieren en de aankoop van een wagen te vergemakkelijken. Hieronder zetten wij drie mogelijkheden op een rij die het overwegen waard zijn.

Private leasing

Je zal je wellicht al luidkeels afvragen: Private leasing is dat niet iets dat uitsluitend voor bedrijven en ondernemers is voorbestemd? Die redenering berust vaak op een misverstand. Het auto financieren via deze formule voor particulieren wint de laatste jaren aan populariteit. Net zoals bij een bedrijfsvoertuig, hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud, belasting of verzekering. Bij private leasing betaal je een vastgesteld bedrag per maand af. Rij je je auto helemaal in de prak, krijg je in de meeste gevallen een nieuwe wagen in de plaats. Het spreekt voor zich dat de leasingmaatschappij de eigenaar van de wagen blijft.

Autoleningen van de bank

Autoleningen worden door verschillende banken aan de consument aangeboden. Je kan je auto laten financieren voor een bepaalde termijn bij de aanschaf van een nieuwe auto of een tweedehands wagen. Over het algemeen liggen de maandelijkse leningen meestal lager. Het behoort tot de vele opties van het consumentenkrediet. Sommige banken bieden zelfs een krediet aan waarbij je 110 procent van het aankoopbedrag voor een bepaalde periode kan lenen. Het geeft je het vooruitzicht om de eerste aanbetaling van de verzekering in het pakket op te nemen. Daarnaast bestaan er ook leningen met restwaarde. Je betaalt maandelijks lage kosten voor een bepaalde termijn. Meestal is de looptijd van deze lening vrij kort. Je kan meestal lenen voor een maximale periode van 48 maanden. Zo ligt je schuldsaldo wel een beetje hoger dan bij een gewone lening. Het resterende saldobedrag moet op het einde van de looptijd aangepast worden. Je kan door deze formule leningen oversluiten bij de bank wanneer je eventueel ook andere financieringen hebt lopen. Het is misschien het overwegen waard.

Veel autodealers bieden lening aan

Net als bij banken bieden ook veel automerken tegen een bepaalde rentevoet een lening aan bij aanschaf van een wagen. Voor een bepaalde termijn betaal je maandelijks een bedrag af. Sommige dealers van personenwagens bieden vaak een lening aan zonder rentevoeten. Dat klinkt misschien als muziek in de oren en heel erg aanlokkelijk, maar denk eraan dat het niet volledig gratis is. Meestal krijg je minder korting op de aankoopprijs of boet je in op voordelige opties.

Aanbevolen artikelen