5 tips voor een strak en modern interieur

strak en modern interieur

Een rommelig huis vergroot niet alleen het risico op valpartijen, maar ziet er ook gewoon chaotisch uit. Elke keer als je naar de rommel kijkt, wordt je er zelf ook onrustig van. Daarom kiezen veel mensen voor een strak en modern interieur.

Gebruik opbergers

In je huis mag geleefd worden en dat betekent dat je altijd wel wat leuke spullen in de buurt hebt liggen. Voor de kinderen ligt er vaak speelgoed en voor jezelf misschien wel een paar goede boeken of een flinke stapel tijdschriften. Laat deze spullen niet rondslingeren, maar gebruik praktische opbergers. Denk bijvoorbeeld aan afsluitbare manden of boxen, die je eenvoudig aan de kant kunt schuiven. Kies vooral voor stijlvolle opbergers: die passen perfect in je interieur!

Losse kabels wegwerken

Je kunt kabels verbergen door ze onder de vloer of achter de muur weg te werken. Met een kabeldoorvoer of kabelpot blijven de stekkers altijd binnen handbereik. Je kunt ook stijlvolle inbouw stekkerdozen bestellen op Stekkerblokkenshop.be. Hier heb je de keuze uit tal van varianten in verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor een inbouw stopcontact met penaarde, maar ook voor een variant met HDMI, USB, een draadloze lader of een internetaansluiting.

Rustige kleuren

Een goede manier om te zorgen voor rust in je interieur, is door vooral neutrale kleuren door te voeren. Denk aan zwart, wit, grijs en beige tinten. Hiermee voorkom je dat de muren op je afkomen en dat je huis kleiner lijkt dan het daadwerkelijk is.

Licht geeft lucht

Licht zorgt voor een nog mooiere uitstraling van jouw strakke interieur. Zorg er daarom voor dat er voldoende natuurlijk licht van buiten kan komen. Om inkijk te voorkomen kun je kiezen voor moderne jaloezieën of lichtdoorlatende gordijnen. In steeds meer woningen zie je ook taatsdeuren. Deze zijn gemaakt van staal en glas. Door de grote glazen panelen kan het licht zich nog beter door je woning verspreiden.

Statement pieces

Natuurlijk hoeft je huis geen showroom te worden. Het is dus zeker een goed idee om je woning een persoonlijke touch te geven. Dit doe je onder meer door een aantal statement pieces aan je interieur toe te voegen. Denk aan een fauteuil, een bijzetkastje of een mooie lamp met een sprekend ontwerp.

Aanbevolen artikelen