Hoe blijf je gezond nu de sportscholen nog steeds dicht zijn?

voetballen met vrienden

De sportscholen zijn nu al weer een hele tijd gesloten. Na een kleine heropening vorig jaar, kun je nu al niet meer bij een sportschool terecht om je conditie of spieren op peil te houden.  Misschien heb jij ondertussen al een manier gevonden om buiten de sportschool om toch te kunnen sporten. Daar zijn namelijk ook genoeg opties voor. Zo kun je een digitaal bezoek brengen aan de Voetbalshop, jezelf in een nieuw Adidas trainingspak hijsen en met vrienden een voetbalveldje opzoeken. Ben je toch meer op zoek naar manieren om zonder anderen je conditie op peil te houden, lees dan snel verder!

Zorg dat je structuur behoudt

Mensen raken hun structuur kwijt doordat zij niet meer naar de sportschool kunnen. Logisch want bij velen is sporten een dagelijks agendapuntje of wellicht een paar keer per week een standaard moment dat is ingepland. Bij veel mensen zien we dan ook dat, zo lang sporten een onderdeel is van het dagelijkse leven, men de discipline heeft om dit te blijven doen. Dat is ook precies hoe je thuis sporten moet benaderen. Hou vaste tijden aan voor het sporten. Ga hier niet in switchen. 

Regelmaat op andere vlakken

Ook andere regelmaat is belangrijk voor een gezond leven: zorg dat je gaat slapen op de tijden zoals je dat altijd zou doen. Hiermee voorkom je dat je lichaam moet wennen aan een andere structuur. Je lichaam houdt er niet van als je ineens je ritme gaat veranderen. Pak je slaap en zorg dat jij je voeding eet op dezelfde momenten als anders.

Voeding bij thuis training

Blijf ook je voedingsplan volgen, zoals je dat eerder deed, zodat geen vooruitgang verliest op dat gebied. Kies ervoor om gezond te blijven eten, om te voorkomen dat je ziek wordt. Kies voor extra groente of extra fruit om je lichaam in gezonde balans te houden. Het is tevens goedkoper om verse groente en fruit te eten. Met groente en fruit zorg je ervoor dat je sneller verzadigd raakt dan dat je zou kiezen voor een diepvries pizza. 

Groente, fruit en water

Verspreid je maaltijden over de dag zoals je normaal gesproken ook zou doen, maar kies ervoor om hier en daar extra groente en fruit te eten. Drink daarnaast voldoende water, heel erg belangrijk! Blijf qua eiwitten een inname hanteren van 1.8g/kg voor het behoud van je spiermassa. Haal je eiwitten uit vlees, vis, zuivel en eieren en kies er voor om bij elke maaltijd een dierlijk voedingsmiddel aan eiwit hieraan toe te voegen. Eiwitten zit ook in magere zuivel bronnen zoals kwark, cottage cheese, enz.

Oefeningen die je kunt doen

Natuurlijk kun je thuis ook genoeg oefeningen doen om in shape te blijven en het afgelopen jaar vind je hier online enorm veel voorbeelden van. Oefeningen die je in ieder geval thuis kan doen:

– Squats, gebruik eventueel gewichten om meer uitdaging te hebben, dit hoeven natuurlijk geen fitness gewichten te zijn. Je gereedschapskist volstaat ook.

– Wall sit

– Hip trust

– Superman voor je onderrug

– Dips voor je triceps

– Push ups, dit kan vanaf de grond of eventueel tegen een tafel aan

– Biceps curl, gebruik een gewicht of eventueel een pak melk

Zoals gezegd kun je via vele social media kanalen en Youtube inspiratie opdoen om thuis aan de slag te gaan met trainingen. Zorg er wel voor dat je een uitdagende thuis workout hebt, zet een muziekje op en ga ervoor!

Aanbevolen artikelen