Hoe moet je een e-sigaret gebruiken?

e sigaretten

Heb je onlangs de switch gemaakt van reguliere sigaretten naar een e-sigaret? Dan is er een hoop veranderd voor je, zoals bijvoorbeeld de manier van inhaleren. Anders dan bij reguliere sigaretten heb je bij e-sigaretten namelijk verschillende types die aansluiten op de manier waarop je wil/kunt inhaleren. Je hebt namelijk twee manieren: Mouth to Lung (MTL) en Direct to Lung (DL). In deze blog vertellen we je meer over deze varianten. 

Wat zijn de verschillen?

Je hebt zoals gezegd twee verschillende manieren, Mouth to Lung en Direct to Lung. Dat verschil zit in de manier van inhaleren van de damp. Bij Mouth to lung inhaleer je eerst de damp tot in je mond en laat je het vervolgens doorgaan tot de longen. Deze manier lijkt het meest op ‘regulier’ roken. Bij Direct to Lung sla je een stapje over, dan inhaleer je direct naar je longen. Hierdoor krijg je een vergelijkbaar effect als bij het roken van een waterpijp. 

Mouth to Lung (MTL) e-sigaretten

Ligt je voorkeur bij Mouth to Lung? Dan kun je daarvoor een starterset aanschaffen. In die starterset vind je een e-sigaret die een andere coil heeft. Dit is omdat deze variant minder damp produceert dan de DL e-sigaretten, deze damp is bovendien koeler. MTL e-sigaretten worden vaak gekozen door mensen die voorheen gerookt hebben en overstappen op de e-variant. 

Direct to Lung e-sigaretten

De Direct to Lung e-sigaretten, ook wel DL genoemd, zitten simpel in elkaar. In tegenstelling tot de MTL gaat de damp direct naar de longen en slaat het dus de mond over. Hierdoor ontstaat er meer damp, waardoor je ook grotere wolken uitblaast. Een ander kenmerk van de DL e-sigaret is dat je de e-liquid ook beter proeft en ruikt. 

Beginnen met een starterset?

Wil je meer weten over de verschillende types e-sigaretten waar je uit kunt kiezen? Neem dan eens een kijkje op de website van een partij als bijvoorbeeld Smokesmarter. Daar vind je veel relevante kennis en informatie en kun je ook terecht om e-sigaretten, startersets en accessoires aan te schaffen. Bovendien kun je daar terecht met al je vragen, hun klantenservice helpt je daar graag mee verder. 

Aanbevolen artikelen