Casual kleden als zakenman

Als je een zakelijke bespreking hebt, is het belangrijk dat je een goede indruk maakt. Een goede indruk maken als zakenman kan nogal lastig zijn. Het belangrijkste dat je vaak nodig hebt om een goede indruk te maken als zakenman is zelfvertrouwen. Duidelijk spreken, gericht te werk gaan en niet aarzelen.

Het is erg vervelend als je nogal onzeker bent, maar toch als een goed zakenman voor de dag wil komen. Gelukkig kan jouw uitstraling en je uiterlijk ook een grote rol spelen. Zorg er daarom dat je er op zakelijke afspraken en evenementen altijd goed uitziet en goed gekleed gaat.

Casual of in pak?

Het grootste probleem waar veel zakenmannen tegenaan lopen is het probleem of zij meer casual gekleed moeten gaan, of echt net. Onder casual kleding verstaan we simpelere, wat alledaagsere kleding. Het is vaak gebaseerd op de persoonlijke voorkeur van de drager. Dit in tegenstelling tot de officiële kleding, wat vaak gewoon een pak is.

Het hangt dan ook heel erg van het type man af of hij zich beter voelt als hij casual gekleed is of wanneer hij officiële kleding draagt. Toch blijkt uit de praktijk vaak dat mannen zich vaak zekerder voelen in casual kleding, omdat dit kleding is waarmee ze vertrouwd mee zijn en waar zij zich dus eerder prettig in zullen voelen.

Voorbeelden van casual outfits

Dat casual kleding wat alledaagsere kleding is, betekent niet dat je werkkleding en privékleding ongescheiden kan houden. Het is alsnog wel zaak dat je netjes naar de zaak komt en niet in het shirt van je favoriete voetbalclub. Een nette jeans (zonder gaten of scheuren), blouse, nette schoenen en eventueel een stropdas zijn al prima. Ook broeken van curoy zijn tegenwoordig enorm trendy en dus prima om te gebruiken als zakelijke kleding.

Probeer wel altijd lange mouwen aan te houden, als het heel warm is kan je bijvoorbeeld een poloshirt dragen. Als het heel koud is kan je een pullover dragen.

Wel of geen stropdas?

Het is voor veel mannen vaak lastig om te bepalen of zij wel of geen stropdas moeten dragen. Dit is ook weer een stuk persoonlijke voorkeur maar hangt ook af van je werkdag. Als je met een paar goede collega’s op kantoor zit kan je best af zonder stropdas, mocht je een zakelijke bespreking hebben of een presentatie moeten houden dan is het netter om wel een stropdas te dragen.

Zakelijke kleding kopen

Herenkleding van Mcgregor is een goed voorbeeld van nette, zakelijke kleding die toch casual is. Daarnaast heeft dit merk ook nog heel veel officiëlere kleding. Mocht je dus echt op zoek zijn naar iets voor een diner dan kan je hier goed terecht. Herenkleding van Gant gaat nog meer richting casual. Zij hebben nette overhemden en pullovers. Perfect voor een standaard werkdag!            

 

Aanbevolen artikelen