De 5 gadgets die iedere man nodig heeft

gadgets mannen

Of je nu op zoek bent naar een uniek cadeau voor een vriend of gewoon payday wil vieren door enkele coole spullen in huis te halen, gadgets scoren altijd. Van futuristische gadgets met waanzinnige technische snufjes tot ietwat vreemde hebbedingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had maar nooit nog zonder kan leven: er is een gadget voor iedereen. Sommige gadgets zijn universeel geliefd. Welke vijf gadgets dat zijn, lees je hier.

Stijlvolle horloge

Kleren maken de man, maar een welgekozen accessoire maakt een outfit af. Het zijn de details die een stijl of trend persoonlijkheid geven. Een horloge combineert stijl met functie en is daardoor het ultieme accessoire. Kies bijvoorbeeld voor een minimalistisch model in een neutrale kleur. Zo past het horloge overal bij en vult het perfect elke look aan. Is je stijl echter eerder extravagant? Wees dan niet bang om voor een opvallend exemplaar te gaan. Ook een smartwatch (een ander geliefd gadget) kan best stijlvol zijn. 

Waar je ook voor kiest, draag een horloge dat bij jou past en je een zelfverzekerd gevoel geeft. Zelfvertrouwen is en blijft “the best accessory”. 

Robotstofzuiger

Het huishouden. It’s a dirty job, but someone’s gotta do it. Of toch niet? Een robotstofzuiger lijkt niet echt een item dat hoog op je must-have-lijst van gadgets hoort te staan, maar hoor ons uit. Het is dan wel een stofzuiger, maar het is ook robot. Die het werk voor jou doet. Waardoor jij in de zetel kan blijven zitten en iets anders kan doen. 

Sommige exemplaren, zoals de Roomba iRobot S9, ruimen zelfs achter zich op door automatisch de stofbak te legen. Een proper huis waar je zelf niets (of toch weinig) voor moet doen? Geloof ons, die robotstofzuiger is elke cent waard. 

Snel vervoersmiddel

De auto: een terecht geliefd vervoersmiddel. Maar file, onderhoud, kosten, …: minder leuk. Een alternatief vervoersmiddel waarmee je snel en in stijl van A naar B reist, bespaart je niet alleen tijd, het is ook veel leuker. Een motor, elektrische fiets, elektrische step of zelfs Vespa, ze zijn allemaal hip. 

Je hoeft natuurlijk niet zomaar een gadget te kopen omdat het trendy is, maar in dit geval heeft het ook echt een meerwaarde. Werk bijvoorbeeld aan je conditie door naar het werk te fietsen of verken onbekend terrein met zondagse motorritjes. Je hebt niets te verliezen door de auto wat meer te laten staan.

Bluetooth luidspreker

Housewarming, tuinfeestje, uitgebreide maaltijd bereiden, een gezellige date of een luilekkere zondag, … Er zijn weinig momenten waar een gepaste soundtrack niet op zijn plaats is. Met een bluetooth luidspreker heb je overal in en rond het huis muziek. 

Een goedkope luidspreker volstaat voor de casual muziekliefhebber, maar let bij aankoop op de prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is een gadget dat ook een gebruiksvoorwerp is, waardoor het dus veel gebruikt wordt en liefst ook lange tijd moet meegaan. 

Voor de diehard enthousiasteling die elke noot wil horen en voelen, is een luxueuzere uitvoering op zijn plaats. Geluidskwaliteit is het belangrijkste, maar soms wil het oog ook wat. Een luidspreker met een strak design is een echte eyecatcher. 

Zijn je huisgenoten geen fan van je muzieksmaak? Dan is een draadloze hoofdtelefoon van hoge kwaliteit een goed alternatief. 

Zakmes

De vier andere gadgets in deze lijst zijn luxe-items die je levenskwaliteit verhogen. Een zakmes lijkt niet in dat rijtje te passen, maar bekijk een zakmes als een guilty pleasure. Het is immers zo’n nuttig ding om op zak te hebben. Je weet namelijk nooit wanneer je het nodig zal hebben en er is weinig coolers dan MacGuyver-gewijs elk probleem te kunnen fixen met behulp van je trouwe zakmes.

Flesopener, minischroevendraaier, tandenstoker tot zelfs houtzaag (!): van multifunctioneel gesproken. Een Zwitsers zakmes of een oerdegelijke Leatherman, een zakmes is een topgadget dat iedere man wel kan gebruiken. 

Zo zie je maar dat gadgets leuk en handig kunnen zijn. Of ze écht onmisbaar zijn, hangt af van jouw persoonlijkheid en je levensstijl, maar het is altijd leuk om coole spullen in huis te halen. 

Aanbevolen artikelen