Hoeveel dekbedovertrekken heb je nodig?

dekbedovertrekken

Beddengoed neemt veel ruimte in en dat kan wel eens voor uitpuilende kasten zorgen. Want we kopen wel eens nieuw beddengoed, het oude gooien we op de een of andere manier nooit weg. Dus wij zullen je helpen je beddengoed te sorteren, zodat jij plaats kan maken voor een nieuw dekbedovertrek van Bedtextielonline. Want nieuwe, verse lakens is de sleutel tot een goede nachtrust, het is ook belangrijk dat je je beddengoed geregeld vervangt. 

Hoe begin je er aan?

Maak al je kasten leeg, leg alles op een stapel en kijk hoeveel verschillende setjes je hebt, sorteer eventueel op zomer en winter en op verschillende kleuren. Ben je eerder minimalistisch ingesteld? Dan kom je met een set waarschijnlijk wel toe. Maar dan moet je wassen en drogen op een dag, dat kan soms wel eens voor frustratie zorgen. Daarom is het leuker om verschillende sets te hebben, zo kan je lekker afwisselen. Kies voor 3 verschillende bedovertrekken die je het meest gebruikt en eventueel nog enkele extra hoeslakens die je wat vaker kan vervangen. Als er dan iets mis gaat of je hebt met iets geknoeid kan je makkelijk je beddengoed vervangen en moet je niet tussen 20 paar gaan zoeken welke nog in goede staat is of niet. 

Maar hoe berg je je beddengoed eigenlijk op?

 We geven je een handige tip mee. Sla een beddengoed set op in een kussensloop, zo heb je alles in een keer klaarliggen en past alles mooi bij elkaar. Het is makkelijk op te bergen en ziet er verzorgd uit. Zo heb je een snelle, handige en nette manier om al je beddengoed op te bergen. Een andere tip die we je geven is om je dekbedovertrek en hoeslaken in dezelfde kleurtinten te nemen, zo kan je alles tegelijk in een wasmachine steken zonder dat de verschillende kleuren op elkaar afgeven. 

Heb je beslist een deel weg te gooien?

Kijk dan of ze nog in goede staat zijn en breng ze indien ze nog in orde zijn naar een goed doel. Bovendien wordt er aangeraden je beddengoed een keer per week te verschonen. Zo voorkom je bacteriën, allergenen en huisstofmijt. Dit is beter voor je huid, voor je haar en voor je luchtwegen. Als je alle voorgaande stappen uitvoert kan je zeker zijn van een geweldige nachtrust. Heb je beslist beddengoed te kopen? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreid assortiment van Bedtextielonline

Aanbevolen artikelen