Hoe kan je jezelf verbeteren als een jonge en ambitieuze man?

Je bent jong en je wilt wat. De wereld ligt voor je gevoel aan je voeten, klaar om jou te brengen naar het ambitieuze doelwit dat jij voor ogen hebt. Maar hoe kan je die ambitieuze doelen nou precies bereiken? Ambitieuze mannen lopen vaak in de “val” dat ze alles zelf willen doen, of dat ze denken dat help krijgen een teken van zwakte is.

In de praktijk is niks minder waar, ook de meest succesvolle mannen van onze tijd crediteren hun succes vaak aan een ondersteunende partner, mentor of adviseur. En niet alleen is het belangrijk om zo’n sparringpartner in jouw eigen leven te zoeken, ook is het vergroten van je kennis een belangrijke stap in het vervullen van jouw ambities. Gelukkig zijn hier ondertussen veel mogelijkheden voor, waarvan dit artikel 4 stuks kort zal toelichten!

Cursussen: voor de ambitieuze man die een drukke agenda heeft

Wanneer je tijd beperkt is kan een cursus een verstandige keuze zijn. Cursussen zijn vaak kort van duur en erg specialistisch/ gericht in het verbeteren van één specifiek onderwerp. Doordat ze korter van duur zijn is een bijkomend voordeel van een cursus de benodigde investering: ook deze is hier vaak relatief laag voor wat je krijgt.

Opleidingen: voor de ambitieuze man die een lange termijn leertraject zoekt

Opleidingen zijn relevanter wanneer tijd of budget minder beperkend is, maar je jezelf echt compleet wil laten onderdompelen in een bepaald onderwerp. Opleidingen staan meestal bekend als langere trajecten (van minstens een jaar, maar soms wel van bijvoorbeeld vijf jaar).

Deze keuze vergt dus een stuk meer van jou, zowel qua tijd als qua kosten. Het voordeel van een opleiding is echter dat het je niveau erg kan opkrikken. Een opleiding heeft vaak als neveneffect ook veel netwerken: je volgt een opleiding immers in klassen met je medestudenten.

Seminars: voor de ambitieuze man die wil netwerken

Een andere keuze zijn seminars. Dit zijn evenementen van een korte duur (vaak 1 dag) waar diverse gastsprekers of experts hun ervaringen en kennis delen met de bezoekers. Het voordeel van deze vorm is dat het vaak relatief weinig tijd kost, en dat het een erg sociale activiteit is. Hierdoor zijn dit soort activiteiten ook vaak uitstekend geschikt om te netwerken: want veel van de andere bezoekers zullen dezelfde vragen en interesses als jou hebben. Het nadeel van een seminar is dat je uiteindelijk veel eigen werk zult moeten stoppen in het uitwerken van de theorie, en dat de (ticket)kosten soms flink kunnen oplopen.

Online leerplatform: voor de ambitieuze man die vrijheid wil

Wanneer geen van de bovenstaande opties flexibel genoeg voor jou lijkt, is het misschien eens tijd om een online leerplatform te overwegen. Het voordeel van een online leerplatform is dat je deze materie compleet naar je eigen hand kan zetten. Je bepaalt zelf het tempo waarin je hierdoorheen gaat, en de momenten waarop je hier mee bezig wilt. 

Aanbevolen artikelen