De ideale tuinoverkapping maak je met transparante platen polycarbonaat

polycarbonaat

Vorig jaar werd het al snel duidelijk dat de zomer er heel anders uit zou gaan zien dan voorgaande jaren. Vanwege het vanuit het niets opgedoken coronavirus werden grenzen gesloten, onnodig reizen werd door de overheid afgeraden en daarnaast was het gewenst om sociaal contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden. De jaarlijkse zomervakantie werd geannuleerd en in plaats van het wekenlang op pad gaan met de caravan in Spanje en Frankrijk zou de zomer dit keer in eigen land en vooral thuis worden doorgebracht. 

Instinctief had je reeds in het voorjaar het gevoel dat dit zou gaan gebeuren, waarop je vervolgens besloot om de tuin eens goed onder handen te nemen, zodat je daar gedurende de zomer in ieder geval een stuk comfortabeler de nodige tijd zou kunnen doorbrengen. Het terras werd daarom uitgebreid, in de tuin werd de nodige sfeervolle verlichting geplaatst en om het geheel af te maken kocht je nieuw tuinmeubilair en een gloednieuwe barbecue.

Deze zomer maak je het terras af met een zelf ontworpen overkapping

Toch was je niet helemaal tevreden. Het kwam met de nodige regelmaat voor dat een onvoorziene regenbui roet in het eten gooide en je overhaast met je gasten naar binnen moest vluchten, om te schuilen wanneer het water met bakken uit de hemel kwam. Daarom heb je besloten om dit voorjaar een overkapping te bouwen voor je terras, zodat je ook tijdens een zomerse bui, gewoon buiten kunt blijven zitten om te genieten van een gezellige zomeravond.

Eerst was je van plan om een glazen overkapping te bouwen, maar na het nodige leeswerk op het internet, kwam je al snel tot de conclusie dat het gebruik van glaswerk voor een overkapping toch niet de beste manier is. Glazen platen zijn namelijk behoorlijk prijzig en vergen het nodige onderhoud. Daarnaast kwam je verhalen tegen van mensen die een glazen overkapping in een zee van scherven zagen veranderen als gevolg van een flinke storm met zware windstoten of door een stevige hagelbui.

Platen van polycarbonaat zijn 250 keer sterker dan die van glas

Na het nodige speurwerk en het lezen van recensies, lijkt het je daarom een stuk verstandiger om platen polycarbonaat kopen en je overkapping daarmee te realiseren. Platen van polycarbonaat zijn namelijk tot maar liefst 250 keer sterker dan glazen platen, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor overkappingen en toepassingen als veiligheidsbeglazing. 

Bovendien zijn er platen van polycarbonaat te verkrijgen die UV bestendig zijn. Zelfs na jaren van blootstelling aan weer en wind, blijven deze transparant en kleurecht, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor toepassingen buiten, zoals bijvoorbeeld een terrasoverkapping. Het gebruiken van platen van polycarbonaat is daarom een duurzame investering, waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Daarnaast is polycarbonaat bijzonder gebruiksvriendelijk. De platen zijn probleemloos op maat te zagen je kunt er gemakkelijk gaten in boren, als dit nodig mocht zijn. Eventuele krassen zijn wel beter zichtbaar dan op een glazen plaat, maar het is bijzonder gemakkelijk om een eventueel beschadigde plaat te polijsten, waarna deze er weer zo goed als nieuw uitziet en weer jaren mee kan. 

Het gebruik van polycarbonaat heeft veel voordelen ten opzichte van glas

De keuze voor het gebruik van polycarbonaat om de tuinoverkapping mee te realiseren is daarom al snel gemaakt. Er zijn bovendien verschillende kleurenopties leverbaar en ook kun je kiezen in welke dikte de benodigde platen worden geleverd. Daarnaast kun je de platen op maat laten zagen, zodat je er verzekerd van bent dat deze perfect passen in de door jouw ontworpen overkapping!

Aanbevolen artikelen