Zo word jij de perfecte gast(heer)!

Nu die akelige coronaperiode toch weer een beetje achter ons ligt, is de tijd van de vrijheid aangebroken. Maak je dus klaar om feestjes te geven en om te gaan feesten! Natuurlijk wil je zowel als gast en als gastheer graag een goede indruk maken. Hoe je dat kan doen, lees je hier.

Graag geziene gast

Wanneer je uitgenodigd wordt op een feestje, is het wel zo netjes om een cadeau te voorzien voor de gastheer en/of gastvrouw. Wanneer je deze mensen in kwestie goed kent, is het waarschijnlijk vrij gemakkelijk om een gepersonaliseerd of graag gezien geschenkje te bedenken. Maar wanneer je de uitnodigende partij niet zo goed kent of niet goed weet waar je hen mee kan plezieren, zijn mandjes gevuld met lekkernijen of goede flesjes bier altijd een goed idee.

Origineel gevulde mandjes

Het leuke aan een mandje, is dat je er van alles in kan stoppen. Je kan een mandje laten vullen bij een drankenhandel, snoepwinkel of supermarkt, maar je kan er ook je eigen creativiteit in kwijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mandje dat gevuld is met allerlei lekkers uit de Wereldwinkel? Of een mandje dat je vult met allerlei dingen van dezelfde kleur? Door zelf een mandje samen te stellen, kan je eindeloos variëren. Zo valt er voor de gastheer en gastvrouw veel te ontdekken, en dat valt zeker in goede aarde!

Tip top outfit

Voor je naar een feestje vertrekt, is het belangrijk dat je aan je looks denkt. Check dus zeker of er een bepaalde dresscode verwacht wordt. Ook als er niets specifieks verwacht wordt op vlak van kleding, maakt het uiteraard altijd een goede indruk om voor het feestje even onder de douche te springen, fris gewassen (en eventueel gestreken) kledij aan te trekken en een beetje parfum te gebruiken. Vergeet ook zeker niet om je tanden nog even snel te poetsen; de aanwezige dames zullen je dankbaar zijn!

Graag geziene gastheer

Een tip top outfit is natuurlijk ook een goed idee wanneer je zelf een feestje geeft, net als het nemen van een frisse douche voor je gasten arriveren. Verder is het belangrijk om aandacht te schenken aan de aankleding van je woning en van de tafel. Enkele kaarsen hier en daar maken het meteen gezellig, net als een mooi aangeklede tafel. Als je er niet zo van houdt om tafellakens te strijken, kan je ook gebruik maken van onderleggers op tafel. Een onderlegger of placemat biedt verschillende voordelen. Niet alleen zorgt het voor een mooi aangeklede tafel, maar het biedt ook bescherming wanneer er gemorst zou worden. Ze zijn ook veel gemakkelijker om af te ruimen dan een tafellaken. Onderleggers op tafel bestaan in verschillende vormen en formaten. Ook wat de bedrukking betreft kan je verschillende kanten uit. Het is bijvoorbeeld heel stijlvol om je onderleggers en je kaarsen in dezelfde kleur te kiezen. Door op deze details te letten, scoor jij vast hoge punten op sfeer en gezelligheid!

Aanbevolen artikelen