Een goede advocaat kan je helpen om materiële en immateriële schade te verhalen

goede advocaat

Een ongeluk zit in een klein hoekje, wordt vaak gezegd. Toch kan een ongeluk vaak tot onvoorziene kosten en problemen leiden, met name wanneer er sprake is van tijdelijke of blijvende veroorzaakte letselschade. Wat zijn dan de mogelijkheden om er zeker van te zijn dat jij achteraf niet op hoeft te draaien voor de gemaakte kosten en eventueel gemiste inkomsten?

Het zal je maar gebeuren dat je net zoals iedere werkdag in de auto op weg bent naar je werk en ineens op de rem moet gaan staan omdat de auto voor je plotseling tot stilstand komt. Gelukkig let je altijd goed op in het verkeer en druk je automatisch de rem in, wanneer je de remlichten van de auto voor je ineens ziet oplichten. Helaas is de bestuurder van het voertuig achter je niet zo alert en binnen luttele seconden klapt zijn bestelbus op jouw inmiddels tot stilstand gekomen voertuig, met een enorme klap ten gevolg.

Wie is er wettelijk verantwoordelijk voor de geleden schade na een ongeluk?

Wanneer je bijkomt van de klap zijn er inmiddels ongemerkt al heel wat minuten voorbij gegaan. Inmiddels gearriveerd ambulancepersoneel vraagt je na het voorzichtig openen van je ogen hoe je je voelt en of je ergens pijn hebt. Terwijl je de situatie analyseert, realiseer je dat de bestelwagen die je eerder nog in je achteruitkijkspiegel zag, zich inmiddels half  in jouw wagen heeft geboord en beetje bij beetje besef je dat je ternauwernood de dans ontsprongen bent en het heel wat erger had kunnen zijn.

Nog enigszins verward kijk je om je heen, terwijl je je langzaam maar zeker gewaar wordt van wat er zich zojuist heeft plaatsgevonden. En terwijl je je omdraait richting het raam om de toegesnelde hulpdiensten ervan te verzekeren dat alles in orde is, schiet er ineens een felle pijnscheut via je rug naar boven, waarop je gezicht plotsklaps veranderd in een pijnlijke grimas, in plaats van de geruststellende glimlach die je eigenlijk in gedachten had. 

Het duurt even voordat je je gewaar wordt van de gevolgen van het ongeluk

De klap die je te verduren kreeg toen de bestelbus achter je met onverminderde snelheid plotseling tegen je auto klapte, was toch een stuk heftiger geweest dan je had ingeschat. Van het een op het andere moment realiseer je je ineens dat je je maar amper kunt bewegen en dat iedere poging hiertoe gepaard gaat met een onbeschrijfelijke pijn die je zou willen laten schreeuwen alsof een willekeurig ledemaat zonder waarschuwing ineens van je lichaam verwijderd werd. 

Na het vervoer richting het ziekenhuis en de nodige uitgevoerde onderzoeken, moeten je artsen helaas concluderen dat de gevolgen van het verkeersongeluk toch een stuk ernstiger zijn dan jij voorheen voor mogelijk had gehouden. Meerdere zenuwen zijn tijdens het ongeluk beschadigd geraakt en het zal de nodige revalidatie tijd kosten alvorens je weer helemaal de oude bent en weer net als vroeger aan de slag kunt.

Een letselschade advocaat helpt je om materiële en immateriële schade te verhalen

Na het nodige nadenken over de onvoorziene gevolgen van het ongeluk, besluit je daarom een speciale letselschade advocaat in te huren, die je kan helpen om de gemaakte onkosten en gemiste inkomsten zoveel mogelijk te verhalen op degene die het ongeluk heeft veroorzaakt. Van het een op het andere moment is je auto total loss, kun je gedurende geruime tijd niet aan het werk vanwege een noodzakelijke revalidatie en heb je behoorlijk wat medische kosten te dekken, zoals revalidatie therapie en het bezoek aan verschillende specialisten. 

Door gebruik te maken van de diensten van een letselschade expert, kun je namelijk de veroorzakers aansprakelijk stellen voor de door jou gemaakte kosten. Het is belangrijk om een goed onderbouwde discussie te voeren met de verzekeraar met betrekking tot de schuldvraag. Het verzamelen van de nodige bewijsstukken is daarom essentieel, om aan te kunnen tonen dat je verschillende onkosten hebt gehad als gevolg van het ongeluk. Vervolgens helpt een letselschade expert je bij het regelen van een rechtvaardige schadevergoeding, zolang kan worden aangetoond dat de redenen van de ontstane letselschade door iemand anders zijn veroorzaakt.

Voorkom op te moeten dragen voor de kosten na letselschade

Advocaten gespecialiseerd in letselschade zijn er om jou bij te staan om een passende schadevergoeding te regelen. Of het nu gaat om materiële of immateriële schade, veroorzaakt door derden, door de juiste advocaat in dienst te nemen verzeker je jezelf ervan dat jij niet op hoeft te dragen voor de gemaakte kosten of gemiste inkomsten als gevolg van een ongeval!

Aanbevolen artikelen