Beginnen met beleggen? Kies het juiste moment

Beginnen-met-beleggen

Er zijn veel mensen die er aan denken om een keer te beginnen met beleggen. Er zijn er echter maar weinig die ook daadwerkelijk de stap zetten om te beginnen. Vaak wordt er gedacht dat het niet het juiste moment is om te beginnen. Maar wanneer is het wél het juiste moment? Hieronder lees je daar meer over.

Is nu direct het juiste moment?

Stel, je wil beginnen met het investeren in cryptomunten. Je vraagt je af wanneer je moet instappen. Je kijkt naar een weekgrafiek en je ziet dat de koers binnen deze ene week relatief hoog staat. Niet het juiste moment zal je denken? Een meer relevante vraag is echter hoe hoog de koers in de toekomst gaat worden.

Ook al staat een koers op het moment ‘relatief’ hoog; hoe weet je dat het niet nóg hoger kan? En daar zit precies het pijnpunt. No one can time the market zouden de Engelsen zeggen. Het is heel simpel: je weet nooit of het het juiste moment is. De ideale instap bestaat niet. In die zin kun je beter nu direct beginnen. Er is immers altijd wel weer wat te verzinnen waarom juist vandaag de koersen wat tegenvallen.

De Engelse quote ‘no one can time the market’ kan men in één adem met de quote ’time in the market, beats timing the market’ noemen. Hiermee wordt bedoeld dat je beter lang je posities aan kan houden, dan dat je hopeloos probeert een goede instap te hebben.

Dek de risico’s door periodiek te spreiden

Nu je weet dat de perfecte instap feitelijk slechts een illusie is, kan je het beste direct instappen. Het verstandigst is om periodiek geld in te leggen. Zo weet je zeker dat je niet precies op het meest ongelukkige moment denkbaar instapt. Daarnaast geeft het periodiek inleggen van geld je meer rust, je houdt immers grip op de koers.

Het periodiek inleggen van geld is daarbij ook nog eens goed voor de consistentie. Succesvolle beleggers weten dat consistentie dé gouden sleutel tot succes is. Dus had je het in gedachten om te investeren in cryptomunten? Dan is het een goed idee om vandaag te beginnen met een kleine inleg. Zo heb je rustig de tijd om op te schalen. Alles op zijn tijd; beginnen is over het algemeen het belangrijkste. Veel mensen durven die stap in eerste instantie immers al niet te zetten. Wanneer je hem wél zet, begin je met een voorsprong. Dat moet goed voelen.

Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan (een deel van) je inleg verliezen. Bovenstaande informatie kan niet worden aangemerkt als advies.

Aanbevolen artikelen