De voordelen van een refurbished iphone

iphone 8 plus refurbished

Voordelen van refurbished iPhone

Is je huidige telefoon kapot? Men heeft dan al snel de neiging om gelijk een nieuwe aan te schaffen. Je wil namelijk een vertrouwelijke telefoon. Een tweedehands telefoon vertrouw je om die reden misschien niet. Die angst is dan ook gegrond, want bij een tweedehands telefoon weet je nooit precies wat ermee is gebeurd. Bovendien heb je ook geen garantie op een dergelijke telefoon. Om die reden kopen veel mensen een nieuwe, maar er is gelukkig ook nog een alternatief, namelijk refurbished telefoons. Wat zijn de voordelen hiervan?

Refurbished: goedkoper dan nieuw maar met werkende onderdelen

Een belangrijk voordeel van de refurbished telefoon is dat hij goedkoper is dan een nieuwe IPhone. Bijvoorbeeld een iphone refurbished is namelijk een opgepimpte tweedehands IPhone 8 plus. Dat wil zeggen dat de telefoon gebruikt is, maar dat niet-werkende onderdelen zijn gerepareerd. Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Vraag je je misschien af. Nou, er zijn veel bedrijven die ouderwetse Iphones inkopen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het scherm kapot is gegaan, maar de telefoon voor de rest gewoon nog prima werkt. In dat geval repareert de onderneming het scherm, waardoor de IPhone er weer uitziet als nieuw en prima functioneert. Natuurlijk kunnen ze die dan voor een goedkoper bedrag aanbieden, aangezien de kostprijs aanzienlijk lager is. Het voordeel is dus dat de telefoons altijd schoongemaakt worden en goed gecontroleerd op meerdere fronten. Hiermee loop je dus niet het risico, zoals met tweedehands telefoons, dat er bepaalde gebreken zijn.

Goed voor het milieu

Een reden waarom men ervoor kiest om refurbished Iphones te verkopen, heeft natuurlijk ook met het milieu te maken. Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat we in een wegwerpmaatschappij leven. Producten hoeven niet eens meer kapot te gaan, voordat ze in onze maatschappij worden weggegooid. Een dramatische wending, aangezien dit zeer slecht is voor de planeet en bovendien erg zonde. Juist door de Iphones te hergebruiken, zorg je ervoor dat er minder Iphones in de wereld komen. Dat is een goed streven, want er zijn al genoeg. En maakt het nu echt zoveel uit of je de allernieuwste versie hebt? Misschien moeten we van het idee af dat een IPhone een statussymbool is, maar hem gewoon functioneel te gebruiken, daar hij voor is bedoeld. Dat is namelijk belangrijker dan proberen om mensen ermee te imponeren. We moeten dan ook van het idee af dat je altijd per se iets nieuw moet kopen.

Aanbevolen artikelen