Interieur inspiratie voor mannen: De minimalistische badkamer

Eenvoud: het is één van die dingen waar de meeste mannen van houden en dat geldt ook voor de inrichting van de woning! Steeds populairder zijn minimalistische woningen, waarbij enkel het broodnodige wordt gebruikt als inrichting. Het resultaat is een huis dat erg verzorgd en gezellig oogt, maar waar geen overbodige spullen staan.

Als je minimalistisch wilt gaan wonen, dan kan je best beginnen bij een ruimte als de badkamer, waar eenvoud om hygiënische en andere redenen toch wel van belang is. Hoe kan je dat nu het beste doen als man?

Interieur inspiratie voor mannen: de beste tips voor een minimalistische badkamer

Van sanitair tot verzorgingsproducten, in een badkamer hoort heel wat thuis. Dat wil echter niet zeggen dat je er alles gewoon moet dumpen. Het is wel degelijk mogelijk om de ruimte met het nodige in te richten zonder dat die overloopt van de spullen. Hieronder vind je badkamer interieur inspiratie voor mannen:

1. Eerst ruimte creëren

Voor je van een minimalistische ruimte kunt spreken, moet er natuurlijk van alles weggehaald worden – vooral als die ruimte op dit moment vol staat! Het is een goed idee om alle spullen die je denkt nodig te hebben, maar eigenlijk nooit gebruikt meteen in de vuilbak te gooien. Van oorstokjes achterin de badkamerkast tot een deodorant die je eigenlijk niet graag hebt (maar toch laat staan), dergelijke zaken doen je badkamer al snel ongeordend lijken. Zodra je meer ruimte hebt, zal je ook een duidelijk beeld hebben op wat je écht nodig hebt en wilt.

2. Houd rekening met de invloed van kleuren

Een minimalistische ruimte inrichten heeft echter niet enkel betrekking op wat er staat, maar ook welke kleuren er worden gebruikt. Het spreekt voor zich dat kleuren als modern wit, of eventueel veel houtkleur tinten, de badkamer een ontspannen look zullen geven. Zelfs de meest minimalistische badkamer kan wanordelijk en chaotisch overkomen als er te veel verschillende of intense kleuren worden gebruikt. Houd dat in het achterhoofd bij de zoektocht naar meubilair, de kleur van de muren en andere zaken!

3. Sanitair als basis voor je badkamer

Ten slotte speelt natuurlijk sanitair in de badkamer een grote rol bij het karakter van de ruimte. Wat heb je écht nodig? Een douche en/of bad met een eenvoudig design, een wastafel met spiegel, een badkamerkast en eventueel een toilet. Deze vormen de basis van de badkamer en als je al de rest achterwege laat, ben je al een grote stap dichter bij een minimalistische look. Enkel andere belangrijke zaken zijn natuurlijk een scheermachine, vuilbakje, enzovoort. Zolang je echter bij de basis blijft en de juiste keuzes maakt, ziet je badkamer er snel verzorgd, eenvoudig én toch gezellig uit!

Aanbevolen artikelen