Met deze tips zorg jij ervoor dat je fit blijft tijdens je drukke baan

bewegen tijdens werk

We bewegen veel minder dan vroeger. Met een drukke baan komt het er vaak niet van om ook nog eens te gaan sporten of meer te bewegen. Fit en gezond op het werk betekent ook beter presteren. Met een betere conditie ben je minder vaak ziek en kan je meer aan. Hierbij geven we je een aantal tips hoe jij ook fit en gezond op het werk kan verschijnen en zelfs kan afvallen met een kantoorbaan.

Neem de trap

Het nemen van de lift is routine geworden. Twee minuten traplopen zorgt al voor een grotere verbranding van calorieën. Ook is het goed voor je conditie en je spierkracht. Zo kan je zelfs afvallen met een kantoorbaan. ’s Ochtends de trap nemen in plaats van de lift en gedurende de dag ook altijd de trap als optie kiezen, zorgt ongemerkt voor heel wat extra beweging.

Stel jezelf een doel met een stappenteller

10.000 stappen per dag lopen wordt als algemene bewegingsrichtlijn aangehouden. Om bij te houden of je hieraan komt, kies je voor een stappenteller. Met een activity tracker of smart watch heb je nog meer mogelijkheden. Op je werk neem je niet alleen de lift, maar je stelt ook voor om tijdens een wandeling te overleggen. Koffie halen voor je collega’s levert ook weer een aantal stappen op. Zo zijn er nog veel meer creatieve manieren om aan je stappen te komen. Je hoeft jezelf niet meteen een ambitieus doel van 10.000 stappen op te leggen, maar je kan de lat wel steeds wat hoger leggen. Bewegen tijdens werk hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Ga eens van de digitale snelweg

Hoe makkelijk is het om snel een mailtje te sturen naar die collega die een etage boven je zit? Je kan met je vraag ook even bij je collega binnen lopen. Bovendien maakt menselijk contact ook nog eens gelukkiger.
Ook met een drukke baan kan je bewegen tijdens werk. Je moet jezelf alleen wat bewuster in beweging zetten.

Aanbevolen artikelen