De voordelen van een werkklomp

werkklomp

Wij Nederlanders staan erom bekend in de hele wereld: de klomp. Deze houten schoen werd in de Middeleeuwen voor het eerst gemaakt en wordt sindsdien in Nederland verkocht, al is dat tegenwoordig vooral aan toeristen. Er zijn echter ook nog klompen die wel veel gedragen worden: werkklompen met stalen neus. Hieronder vertellen we je waarom die zo handig en veilig zijn en welke beroepen er veel gebruik van maken.

Uiteraard beschermen werkklompen je voeten tegen zware materialen of spullen die erop kunnen vallen. Daarnaast hebben werkklompen echter ook nog andere functies. Zo ontlasten ze je rug en knieën tijdens het lopen en forceren ze je lijf om een goede houding aan te nemen. Vooral bij actieve beroepen waar je je houding snel vergeet, kan dit erg handig zijn. 

Koel in de zomer en warm in de winter

Een ander groot voordeel van werkklompen is dat ze zich aanpassen aan de weersomstandigheden, waardoor je voeten altijd comfortabel aanvoelen. Zo zorgt een werkklomp ervoor dat je voeten in de winter lekker warm blijven, maar in de zomer blijven diezelfde voeten juist fris en koel.

Ideaal als je veel moet lopen of staan

Vooral bij beroepen waar je veel moet lopen of staan zijn werkklompen ideaal. Zo zien we werkklompen veel gedragen worden in professionele keukens, bij visboeren en visafslagen, maar ook in ziekenhuizen. Bij de laatste is de ijzeren neus dan weer niet nodig.

De zorgsector

Als je in de zorg werkt is het erg belangrijk dat de werkklomp voorzien is van een antislip zool en een comfortabele loopzool. Dit omdat je vaak op vochtige oppervlakken moet lopen en omdat je veel staat. Daarnaast moeten de werkklompen hygiënisch en waterafstotend zijn. 

Verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen

Werkklompen voor zowel heren als dames zijn de laatste jaren enorm verbeterd. Daarnaast zijn ze te verkrijgen in allerlei kleuren en uitvoeringen, waardoor je al lang niet meer bent gewezen op van die saaie, grote zwarte modellen. Daarnaast heeft elke sector natuurlijk zijn eigen eisen voor een werkklomp. In sommige beroepsvelden zijn de ijzeren neuzen erg belangrijk en bij andere beroepen is het juist weer belangrijk om anti-slip zolen te hebben. 

Werkschoenen voor in de voedselindustrie

Een sector waar het verplicht is om werkklompen te dragen is de voedselindustrie. Voor deze klompen worden de S2 en S3 normeringen gehanteerd. Afhankelijk van de functie of het beroep kan de normering verschillen. 

Aanbevolen artikelen