Geld lenen voor jouw bedrijf, alle tips op een rijtje

lening voor jouw bedrijf

In onderstaand artikel gaan we verschillende vormen van bedrijfsfinanciering voor ondernemers bespreken. Is een persoonlijke lening verstandig, of kun je beter op een andere manier voor extra bestedingsruimte zorgen? Tijs dus voor slimme tips voor het verkrijgen van een lening voor kleine bedrijven!

Wees bereid om te laten zien hoe je het kunt terugbetalen

Dit is het belangrijkste dat kredietverstrekkers willen weten. Als nieuwe bedrijfseigenaar kan het voor jou moeilijk zijn om te bewijzen dat je de lening kunt terugbetalen of aflossen. Zorg ervoor dat je je financiën op orde hebt en geef uitgewerkte financiële details in het bedrijfsplan. Overdrijf de verwachtingen niet, wees realistisch. Als je al langere tijd actief bent en kunt aantonen dat jouw winst de uitgaven overtreft, moet je bewijs bij de hand hebben.

Verwacht de lening persoonlijk te moeten garanderen

Ondernemers hebben niet altijd voldoende activa in hun bedrijf om een ​​lening te kunnen garanderen. De geldverstrekkers zullen dus een persoonlijke borgstelling eisen van de ondernemer en eventuele mede-aanvragers of aanvullende borgstellers. Dit betekent dat jij (en misschien samenwerkende partners) persoonlijke bezittingen als onderpand moet geven voor het geval je de lening niet kunt terugbetalen. Kredietverstrekkers berekenen “globale schuldendienst”, wat betekent dat je in staat moet zijn om al je persoonlijke- en zakelijke schulden te kunnen betalen. Als je al veel schulden hebt, wordt de rol van de medeaanvrager nog belangrijker.

Wees openhartig over de financiële situatie

Niet iedereen heeft een perfecte krediet- en financiële geschiedenis. Deel details over huidige of eerdere problemen die een negatieve invloed kunnen hebben op de aanvraag. Ze zullen hoe dan ook waarschijnlijk tijdens het proces worden ontdekt. “Slechte cijfers” diskwalificeren jouw aanvraag niet automatisch, en het is beter om in het begin alle details te geven in plaats van gaandeweg uitleg te geven. Je zult daarmee ook betrouwbaarheid uitstralen door eerlijk te zijn.

Wees realistisch over hoeveel je moet lenen

Zorg ervoor dat je voldoende kapitaal aantrekt, hetzij vreemd vermogen of eigen vermogen, om jouw bedrijf te starten en aan je vroege werkkapitaalbehoeften te voldoen, maar niet zozeer dat je de betalingen niet kunt betalen. Accepteer dat het niet de taak van de kredietverstrekker is om je van voldoende geld te voorzien. In alle gevallen zullen bedrijfseigenaren wat persoonlijke financiën moeten gebruiken en kunnen ze niet op de geldschieter vertrouwen voor de volledige ondersteuning van het bedrijf. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot aanvullende financieringsbronnen om onverwachte omstandigheden het hoofd kunt bieden terwijl je doorgaat met het terugbetalen van de lening.

Aanbevolen artikelen