Steigerhouten tuinmeubelen zijn nagenoeg onderhoudsvrij

steigerhout

Ben je op zoek naar meubilair voor in de tuin maar het liefst met weinig onderhoud? Dan zijn steigerhouten tuinmeubelen echt iets voor jou. Je kunt kiezen uit heel veel soorten en ook uit alle maten. De steigerhouten tuinmeubelen zijn daarom erg populair en dat is ook niets voor niets. Ze passen perfect bij de huidige trend op het gebied van groen wonen en duurzaamheid. Het kenmerk van steigerhout is dat het nagenoeg geen onderhoud nodig heeft. En dat is waar je naar op zoek bent. Zo nu en dan met een vochtige doek wat afnemen in eens in de zoveel tijd wat opschuren en weer in de olie zetten, is vaak al voldoende. Daarnaast zijn de steigerhouten tuinmeubelen ook nog eens een prachtig natuurproduct dat dankzij een aantal sterke eigenschappen van het hout uitermate geschikt voor de tuinmeubelen. Ook heeft het hout een natuurlijk en gezellige uitstraling.

Wat zijn de kenmerken van steigerhouten tuinmeubelen?

Steigerhout kenmerkt zich door een fijne tot matig grove nerf. Het houtsoort heeft al een leven gehad in de bouw en wordt gebruikt voor het vervaardigen van meubels. Het is van nature al hard uit maar na droging wordt het hout steeds harder. Laat je het hout onbehandeld dan gaan steigerhouten tuinmeubelen tien tot vijftien jaar mee, laat je het hout behandelen dan gaat het nog veel langer mee. Door de hoge duurzaamheid zijn steigerhouten tuinmeubelen dan ook een goed en milieuvriendelijk alternatief voor bijvoorbeeld geïmpregneerd hout. Geïmpregneerd hout bevat namelijk veel schadelijke stoffen om de verhoogde duurzaamheid te bereiken. Steigerhout kan ook worden gebruikt van het gebruik voor vlonders, veranda’s of schutting. Ook wordt het binnenhuis wel eens gebruikt, bijvoorbeeld voor de lambrisering, wandbekleding, vloeren of plafonds. Toch is het steigerhout hout het meest geschikt voor buiten en voor steigerhouten tuinmeubelen

Behandeling steigerhouten tuinmeubelen

Heb je steigerhouten tuinmeubelen gekocht dan is het goed om deze te behandelen met een olie. Deze olie is speciaal voor steigerhouten meubelen. Hierdoor zijn de tuinmeubelen niet alleen beter bestand is tegen de verschillende weersinvloeden maar ook wordt de levensduur er ook door verlengd. Ga je het meubel hiermee impregneren, dan is het verstandig om eerst de tuinmeubelen licht op te schuren voordat je ze opnieuw behandelt met de olie. Ook kunt ervoor kiezen om ze te behandelen met een licht dekkende verf. Maar in feite zijn tuinmeubelen van steigerhout al een uniek en mooi meubelstuk op zich wat geen verfbeurt meer nodig heeft. Wil je graag steigerhouten tuinmeubelen aanschaffen? Dan kun je online een enorm aanbod vinden. Alle meubels worden met de hand gemaakt en zijn van hoge kwaliteit. 

Aanbevolen artikelen