Deze bezienswaardigheden in Geneve mag je zeker niet missen!

bezienswaardigheden in Geneve mag je zeker niet missen

Genève, omringd door het gelijknamige Alpenmeer, is een dure maar ondergewaardeerde stad in Zwitserland met tal van activiteiten, een prachtig meer om in te zwemmen en omgeven door schilderachtige bergen om te verkennen. De meeste reizigers bezoeken Genève meestal voor een dag en trekken dan verder omdat het geen budgetvriendelijke stad is. Maar wij denken dat de stad meer tijd waard is, dus blijf minstens één nacht zodat je de stad kunt ontdekken.

Genève is super kosmopolitisch dankzij het aantal internationale organisaties hier en er is echt veel te zien en te doen. Bezoek alle beroemde internationale gebouwen (een van de vier grote gebouwen van de Verenigde Naties staat hier), bewonder de historische architectuur en kastelen, bezoek interessante musea en breng wat tijd door aan het meer.

Zeker, Genève is een van de duurste en meest luxueuze bestemmingen van het land, maar er zijn manieren om deze stad met een beperkt budget te bezoeken. Deze blog over Genève kan je helpen bij het plannen van een budgetvriendelijk verblijf en ervoor zorgen dat je het meeste uit je tijd hier haalt!

Caves Ouvertes

De “Dag van de Open Wijnhuizen” is een gezellig zomerfestival waarbij de wijnhuizen in de regio hun deuren openen en iedereen uitnodigen om te komen kijken en deel te nemen aan wijnproeverijen. Genève is het op twee na grootste wijngebied van Zwitserland met ongeveer 90 wijnmakerijen. Satigny heeft verschillende wijnhuizen en ligt op ongeveer een uur rijden met de bus van Genève. Er zijn ook wijnmakerijen langs het Meer van Genève. Je kunt een fiets huren om te verkennen en deel te nemen, maar als je van plan bent veel wijn te proeven, wil je misschien in plaats daarvan de gratis shuttles nemen!

Mont-Salève

Mont-Salève, net buiten de stad gelegen, is een berg die bekend staat om zijn brede scala aan buitenactiviteiten. Wat dacht je van rotsklimmen, mountainbiken, wandelen of langlaufen in de winter? Om de top te bereiken, is er een goed gemarkeerde route die ongeveer twee uur duurt. Vanaf daar kun je doorgaan naar Grand Salève of gewoon stoppen en genieten van het uitzicht. De kabelbaan kost 8 CHF (12 CHF retour). Als je hunkert naar een adrenalinekick, kun je vanaf de berg een tandem-paraglide doen voor ongeveer 180 CHF.

bezienswaardigheden in Geneve

Bezoek de musea

Genève heeft meer dan 40 musea. Je vindt er musea over natuurlijke historie, IT, kunst, glaswerk, wetenschap, de Olympische Spelen, fotografie en meer. Als je veel musea bezoekt, koop dan een ‘stadspas’, zodat je geld kunt besparen op de toegang.

De Cathédrale St. Pierre

Als je geïnteresseerd bent in gotische architectuur, is deze 12e-eeuwse kathedraal zeker de moeite van het bezichtigen waard. Beklim de 157 treden in de toren voor een adembenemend uitzicht over de stad en het omliggende platteland. Binnen dateren de glas-in-loodramen uit een 19e-eeuwse restauratie. Toegang tot de kathedraal is gratis en het beklimmen van de torens kost 7 CHF.

fontein geneve

De Jardin Anglais

Dit is een kleine tuin aan het meer waar mensen graag hun lunchpauze doorbrengen. Hier vind je de beroemde Flower Clock, gebouwd ter ere van de horlogemakerij die zo beroemd is in Zwitserland. Sinds de Flower Clock in 1955 werd gemaakt, is het een van de meest bezochte attracties in Genève geworden.

Rondleiding door de Verenigde Naties

Oorspronkelijk gebouwd om de Volkenbond te huisvesten, is dit gebouw te bezichtigen via rondleidingen die op weekdagen (en zaterdagen in de zomer) worden gegeven. Je ziet de magnifieke Assembly Hall, de Council Chamber, de Human Rights and Alliance of Civilizations-kamer en meer. De tour duurt 1 uur en kost 15 CHF.

UN geneva

Bezoek de Jet d’Eau

Deze grote fontein is het beroemdste monument van de stad. Gelegen waar het Meer van Genève uitmondt in de Rhône, is het zichtbaar door de hele stad . Het pompt 500 liter water per seconde tot 140 meter in de lucht en wordt ’s nachts verlicht in maart, april, september en oktober.

Deze bezienswaardigheden in Geneve mag je zeker niet missen

Reformatiemuur

Dit monument, gelegen op het terrein van de Universiteit van Genève, dient ter nagedachtenis aan de belangrijkste leiders van de protestantse reformatie in Europa: Johannes Calvijn, Guillaume Farel, Théodore de Bèze en John Knox. Ongeveer 22% van het land is protestant en de universiteit zelf is eigenlijk door Calvijn gesticht. De onthulling van de muur was er om de 400ste geboortedag van Calvijn te herdenken. Het werd gehuldigd in 1909 en werd gebouwd in de oude vestingmuren van Genève.

Verken Carouge

Aan de overkant van de rivier de Arve ligt de stad Carouge. Deze stad zou in de 18e eeuw zijn gebouwd door koning Victor Amadeus III van Sardinië en de hertog van Savoye. Veel van de gebouwen hier hebben een sterke Italiaanse gelijkenis, en sommige locals noemen dit gebied ‘klein Italië’. Kom langs bij Valmandin voor een kopje koffie en een korte pauze. Als je een zoetekauw bent, ben je bij Philippe Pascoët aan het juiste adres voor heerlijke chocolaatjes.

niet te missen bezienswaardigheden in Geneve

Lees ook: Vaker een weekendje erop uit? Check deze steden- en besparingstips!

Aanbevolen artikelen