Vaker een weekendje erop uit? Check deze steden- en besparingstips!

weekendje weg

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om spontaan een weekendje weg te boeken zonder eerst het banksaldo te moeten bekijken. Maar we hebben er allemaal behoefte aan: een paar dagen weg, liefst in een leuke stad. Waar bespaar je zoal op om er zo nu en dan zorgeloos op uit te kunnen? En welke steden zijn prijstechnisch aantrekkelijk?

Vergelijken = besparen

Je maandelijkse lasten zijn niet in beton gegoten, althans, niet als je deze op internet vergelijkt. Hypotheken, energie, internet, je kunt ze allemaal online naast elkaar leggen, net als verzekeringen. Als je bijvoorbeeld een soortgelijke zorgverzekering kunt afsluiten voor minder geld, waarom dan niet overstappen? Niet voor niets is ‘overstappen zorgverzekering‘ een veelgebruikte zoekterm. Buig je een middagje over al die doorlopende betalingen en je bent een stuk wijzer. 

Boodschappen

Over vergelijken gesproken. Het is raadzaam om wekelijks de aanbiedingenfolders van supermarkten door te lezen. Er is niet één supermarkt bewezen de goedkoopste, maar een rondje langs twee, drie verschillende ketens loont de moeite. Duik ook eens een islamitische supermarkt in, waar de groenten en het fruit niet zo glimmen als bij ’s lands grootste kruidenier, maar wel goedkoper zijn. Bovendien scoor je hier uitheemse ingrediënten die je elders niet snel vindt. 

Anders rijden

In de Lage Landen heb je lang niet altijd een eigen auto nodig; alles ligt immers op fiets- of OV-afstand. De mogelijkheden om auto te rijden zonder daarbij aan maandelijkse lasten vast te zitten zijn talrijk: tijdelijk leasen, huren, lenen of delen

Genoeg bespaard? Op pad!

In veel steden zijn de meeste bezienswaardigheden gelukkig gratis. Boedapest en Praag zijn de bekendste aanraders voor budget-stedentrips. Heb je deze al gezien, dan vind je hier meer verrassende toffe plekken die je achteraf gezien op je bucketlist zou zetten. Op deze lijst prijkt ook Napels, maar het Italiaanse leven is überhaupt goed betaalbaar, dus voegen we graag nog twee mooie plekken toe aan de categorie ‘La dolce vita’. 

Pisa en Lucca

Vliegen op Pisa is goedkoop. Zeker in de tussenseizoenen, die het meest geschikt zijn voor dit soort tripjes. Bovendien is de stad van de scheve toren makkelijk te combineren met een uitstapje naar Lucca. Voor verliefde stellen zijn deze twee Toscaanse juweeltjes ideaal: omringd door groene heuvels, historisch, pittoresk, gezellig en qua horeca uitermate budgetvriendelijk. Neem geen plaats op de beroemde pleinen, maar duik achterafstraatjes in en ontdek dat je van een bord heerlijke pasta met een glas prima lokale wijn geniet voor een tientje per persoon! Flaneer ’s avonds met een ijsje door de stad, net als de locals, en maak er op je hotelkamer romantische nachtjes van.

Aanbevolen artikelen