Wat heb je minimaal nodig voor je huisbar?

dit heb je minimaal nodig voor je huisbar

De opstelling van jouw thuis bar heeft op zijn minst de essentiële uitrusting en accessoires nodig om een ​​fijne, speciale avond met vrienden te kunnen organiseren. Thuis een warme en gastvrije bar creëren is niet zo eenvoudig als een paar flessen verschillende soorten sterke drank inslaan. Een avond genieten van cocktails nippen en nieuwe bourbons proberen is nu eenmaal veel leuker… en daar heb je bepaalde spullen voor nodig!

Glazen voor je huisbar

Een stijlvolle thuis bar is niet compleet zonder passend glaswerk voor de verschillende soorten cocktails waar gasten om vragen. Je hebt meer nodig dan een assortiment bierpullen, wijn en borrelglaasjes. Cocktails zijn normaal gesproken verkrijgbaar in een van de vijf basistypen drank accessoires: Glencairn, Highball, Old Fashioned, Coupe en Martini.

Het ‘rotsen glas’, of Old Fashioned, is perfect voor… je raadt het al, Old Fashioneds. Maar ook voor alles wat je normaal on the rocks kunt serveren, inclusief een stevige scheut bourbon of scotch. Een Glencairn-glas is bedoeld om whisky puur of met een enkel ijsblokje te nippen om de smaak vrij te maken. Ouderwetse glazen dienen om de verschillende aroma’s en garnituren tijdens het opdrinken naar de neus te brengen.

alles wat je nodig hebt voor je huisbar

Ijsemmer

Zelfs als je thuis bar vol staat met koeling of zelfs een ijsmachine, voegt een zilveren ijsemmer een vleugje stijl toe aan het vermaken van vrienden en gasten. Het ijs is dan beschikbaar voor diegenen die hun langzaam nippende drankje gewoon willen opfrissen. Nu we het er toch over hebben: batch flessen maken het veel gemakkelijker om tijd vrij te maken voor entertainment. Mix twee of drie cocktails voor, zodat je meer tijd besteedt aan je gasten en minder tijd aan het werken achter de bar.

Een andere tijdbesparende truc is om shakers in te slaan. Als je er drie of vier bij de hand hebt, kun je verschillende soorten sterke drank en smaken herhaaldelijk mixen zonder grondig te hoeven wassen tussen cocktails. Een snelle spoeling is doorgaans voldoende, zolang dezelfde ingrediënten worden gebruikt. Maar als je er meer dan één hebt, kun je voor de volgende mix naar een schone gaan in plaats van na elke mix te wassen.

Een karaf

Presenteer je go-to bourbon in een bijpassende karaf. Een optie is om te kiezen voor een eenvoudige, maar mooie glazen karaf set. Een kristallen karaf met monogram kan het naar een hoger niveau tillen, subtiel aankondigend dat deze bourbon toch wel iets speciaals is.

Gereedschap

Het is belangrijk om een ​​lade met zeven, tangen en kurkentrekkers te hebben. Je thuis bar wordt meteen interessanter als je van alles hebt wat je nodig hebt voor een cocktail. Je uitrusting heeft een dubbelzijdige jigger nodig, een muddler voor mojito’s en menglepels die minstens groot genoeg zijn voor je shaker.

Wat heb je minimaal nodig voor je huisbar

IJstangen, kurkentrekkers en misschien zelfs een paar druppelaars ronden de set af. Druppelaars worden door bourbon liefhebbers gebruikt voor gewoon of mineraalwater om de frisheid van de smaak van een gedistilleerde drank te ontgrendelen voordat ze worden geproefd.

Aanbevolen artikelen