Een echte zakenman is veel onderweg,5 zaken die onderweg niet mogen ontbreken.

Benodigheden voor de reizende zakenman
Een drukke zakenman stapt alweer een taxi in voordat terwijl hij net nog uit het vliegtuig liep. Reizen kost tijd en energie als je veel onderweg bent. Na aanleiding van de ervaringen van mijn man geef ik anderen graag advies voor hun zakenreizen, want de bestemming moet al zijn aandacht naar het werk gaan.

Een passend telefoonabonnement
Een reizende zakenman komt soms onverwacht op de meest verrassende locaties. Voor zakelijke contacten en het thuisfront scheelt het als hij eenvoudig te bereiken valt. Bellen vanuit een ander Europees land kost tegenwoordig minder, maar buiten Europa lopen de kosten hoog op. Per provider wisselt het welk abonnement het beste aansluit bij zijn reisgedrag. Een draagbare telefoonoplader is ook een aanrader voor de drukke zakenman.

Gezonde nachtrust verbeteren
Veel reizen verstoort het bioritme. Mensen beïnvloeden hun eigen slaap en waakritme door ’s ochtends gelijk licht in huis te halen en deze ’s avonds te dimmen. Het lichaam reageert ook in een onbekend hotel op deze prikkels. Een slaapmasker maakt zakenreizen comfortabel en oordoppen dempen ongewenst geluid van buiten.

Ruime koffer op wielen
Een reizende zakenman vertrekt af en toe ook voor langere tijd naar het buitenland. Een grote koffer bespaart hem het geprop van een kleine koffer. Hij houdt maar beter wat extra plaats over dan wanner de kleding gekreukeld aankomt op de reisbestemming! Een label of ander herkenningspunt laat de koffer opvallen op de bagageband.

Paracetamol op zak
Bij een griepje of wat hoofdpijn verzacht de paracetamol ook bij een drukke zakenman de klachten. Het witte pilletje helpt hem als hij zich niet honderd procent fit voelt op reis. Wanneer de zakenman last krijgt van kleine kwaaltjes neemt hij de paracetamol liever direct in dan dat hij eerst nog een buitenlandse drogisterij opzoekt.

Legitimeren met een paspoort
Als doorgewinterde reiziger moet de zakenman op menig luchthaven de douanen passeren. De controles worden door de dreiging van terroristische aanslagen steeds strenger. Het is belangrijk dat hij ook voor de zoveelste zakenreis een geldig identiteitsbewijs laat zien. Zonder paspoort komt zelfs de meest succesvolle zakenman geen vliegtuig in. Van iemand die zo vaak reist als hij mag je verwachten dat het meteen mee gaat.

In de tips zie je dat veel van het ‘reisgereedschap’ van de reizende zakenman ook van pas komt op een vakantietrip. Het verschilt een beetje van elkaar doordat hij zich richt op werk in plaats van ontspanning. Door middel van reiservaring leert men.

Aanbevolen artikelen