Koffie voor als het snel moet gaan

man met koffie

De laatste tijd is het weer helemaal hip om je koffie traag te drinken: in de coolste koffiebars zetten barista’s heuse slow coffees, met filters en al. Die koffies zijn uiteraard heerlijk en we wilden dat we elke dag tijd hadden om zo uitgebreid koffie te zetten en er minstens even lang van te genieten. Alleen is de realiteit wat anders en hebben we heel vaak gewoon een heel snelle shot cafeïne nodig. Hoe je daar aan geraakt, lees je hier! 

Single servings zijn je redders

Een hele kan koffie laten doorlopen met een klassieke koffiezet? Daar hebben we jammer genoeg geen tijd voor – zeker ‘s morgens niet. En het lukt ons ook niet altijd om langs een koffiebar te lopen om iemand anders voor onze koffie te laten zorgen. 

De oplossing? Koffiemachines die single serving koffie zetten. Oké, soms ook double servings, zoals de gekende Senseomachines. Die koffiemachines voor één kopje zijn ondertussen zo ver gevorderd dat ze eigenlijk alle soorten koffie aan kunnen. Zo heb je de Starbucks Nespresso cups, die je Nespresso koffie recht uit de bekende koffieketen lijken te doen komen. Dat spaart je weer een hele wandeltocht uit. Verder weet je dat je met zo’n single serving machine binnen de twee minuten een heerlijk sterke kop koffie klaar staan hebt. Efficiënt! 

Klein, stevig en met een wielrennerstintje

We zijn er nog niet helemaal uit of we nu meer van wielrennen houden of van koffie. Gelukkig is er een koffiemerk waarbij je helemaal niet moet kiezen: Segafredo. De hoofdsponsor van wielerploeg Trek weet niet alleen heel goed welke wielrenners ze voorop moeten sturen, ze maken ook nog eens de allerbeste koffie voor heerlijke, sterke, oppeppende espresso’s. Als rasecht Italiaans koffiemerk is espresso natuurlijk hun specialiteit. Ook deze koffie vind je in single serving capsules, maar net zo goed in de klassieke pakjes gemalen koffie.  

On the road

Een laatste tip om heel snel van je koffie te kunnen genieten: investeer in een goede meeneembeker voor warme dranken. Dan hoef je niet eens thuis te blijven tot je espresso, lungo of morning latte op is. Gewoon in de geïsoleerde beker en mee de auto in, of de fiets op. Stop je graag onderweg voor koffie, bijvoorbeeld omdat je toch nog een treinrit voor de boeg hebt? Ook dan kan je overal met je herbruikbare cup terecht. Dan hoef je je alvast niet meer af te vragen waar je die kartonnen of plastic beker moet weggooien achteraf! 

Aanbevolen artikelen