Eenvoudig je garage organiseren met deze tips

garage

Je gebruikt je garage waarschijnlijk niet alleen om je auto te stallen. Garages worden vaak gebruikt om al je gereedschap, tuinspullen en werkbank op wielen te bewaren. Alle spullen die je niet gebruikt kun je in de garage zetten, maar hierdoor wordt je garage ongetwijfeld rommelig. Als je een nette garage wilt hebben, moet je beginnen met het weggooien van spullen die je niet meer nodig hebt. Ook moet je op de hoogte zijn van items die je om veiligheidsredenen niet in de garage zou moeten bewaren. Bewaar er bijvoorbeeld geen verfblikken, propaan, houten meubels, kleding, wijn en voedingsmiddelen. Als je niet zeker weet hoe je moet beginnen met het organiseren en opruimen van je garage, volg dan de onderstaande tips.

Je garage opruimen

Het kan zijn dat je in het weekend een hele dag moet uittrekken om je garage op te ruimen. Je kunt je familieleden of vrienden vragen om je te helpen. Je moet alle items in je garage in drie opties sorteren: houden, doneren/weggooien of verkopen. Je moet kapot speelgoed en andere items die je niet meer gebruikt bijvoorbeeld weggooien. Vervolgens moet je de spullen die je nog nodig hebt categoriseren. Je kunt ze bijvoorbeeld inpakken en labelen. Als je bepaalde spullen in goede staat hebt, maar je hebt ze niet nodig, dan kun je ze aan je vrienden geven of ergens goed opbergen. Mogelijk moet je investeren in nieuwe of gebruikte stellingen om het opbergen van de gereedschappen te vergemakkelijken.

De garage organiseren

Nadat je alle spullen in je garage hebt gesorteerd, is dat het juiste moment om ze te ordenen. Allereerst moet je een plattegrond van de garage maken. Je moet de spullen classificeren op basis van het type en de frequentie waarmee je ze gebruikt. Veelgebruikte artikelen moeten binnen handbereik worden geplaatst. Daarentegen moeten zelden gebruikte artikelen op de moeilijkst bereikbare plaatsen worden gelegd. Probeer zoveel mogelijk de spullen van de vloer te houden. Daarom moet je rekken of kasten aanschaffen. Door items in rekken en kasten te plaatsen, ziet je garage er mooi en netjes uit.

Aanbevolen artikelen