Verrassend zomerse mannenmode

zomermode

Je stijl durft al eens een enorme switch maken van winter- naar zomergarderobe. Terwijl je in de winter gaat voor jeans en een warmte trui, liggen de opties in de zomer veel meer open. Je bent al snel geneigd om telkens naar dezelfde short en T-shirt te grijpen, maar dat is absoluut niet nodig. Ook op warme dagen zijn er tal van manieren om je stijlvol en toch fris te kleden. Wij zetten een aantal opties op een rij. 

Herontdek het T-shirt

’s Zomers leven we in een T-shirt. Het is gemakkelijk, past op alles en voelt comfortabel aan. Een echte klassieker dus. Maar een T-shirt heeft ook een aantal nadelen. Zo zit er meestal stretch in de stof, wat kan zorgen voor onaangename geurtjes en vlekken onder je oksels. Daarnaast dragen we vaak modellen die té casual zijn. We willen ook wel eens wat meer klasse uitstralen en wat meer moeite doen. Wat trek je dan aan?

Ga op zoek naar merken die klassieke T-shirt in de collectie hebben, maar dan wel van superieure kwaliteit. Saint-Laurent staat bijvoorbeeld al jarenlang gekend voor het gestreepte T-shirt. Vervang je sportieve shirt met opdruk door een blauw- of rood-wit gestreept exemplaar dat je als gegoten zit. Wedden dat de complimenten je rond de oren vliegen?  

Strak in een polo

Een alternatief voor het sportieve T-shirt is de klassieke polo. Een all-time favourite en wel omdat hij zo veelzijdig is. De polo heeft zich al lang verplaatst van het golfterrein naar zowat elke andere denkbare plaats. Elk zichzelf respecterend mannenmerk heeft dan ook een polo in zijn collectie. 

Een polo draag je supercasual op een korte chinobroek, niets mis mee. Maar draag ‘m ook eens op een kostuumbroek in plaats van een hemd. Blazer erover en je bent sportief, maar toch klassevol gekleed voor de volgende meeting of een hip trouwfeest. Let er wel op dat je voor kwaliteit gaat. Laat de polo’s met schreeuwerige logo’s, nummers en slogans links liggen. Zoek bij klassieke merken als Moncler naar een zwart of wit exemplaar dat je echt overal bij kan dragen. Net het gebrek aan schreeuwerig logo maakt je outfit stijlvol. 

Leve linnen

Niet iedereen houdt van T-shirts. Sommigen vinden het te ‘jong’ (dan hebben ze het juiste model nog niet ontdekt), anderen houden er niet van dat de stof zo dicht op hun huid zit. Dan is een klassiek hemd de ideale vervanger. Ga in de zomer niet voor katoen – toch niet als je okselvijvers wil vermijden – maar draag een linnen hemd. Linnen is erg licht en voelt fris aan op de huid. Een lichtblauw of beige linnen hemd is bij ons een vaste zomerwaarde. 

Wat je ook draagt, zorg dat je kledij is aangepast aan de temperatuur. Of je nu een hemd, T-shirt of polo aan hebt, zweetgeurtjes zijn nooit in de mode! 

Aanbevolen artikelen