Wat heb je nodig voor het perfecte thuiskantoor?

thuis kantoor

De Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat velen van ons vanuit huis werken. Dit brengt zowel voor- als nadelen met zich mee, en een hoop nieuwe inzichten. Zo blijken de meeste van ons thuis veel productiever te zijn, ondanks alle afleidingen. Nu dit thuiswerken nog wel even aan lijkt te houden, moet je misschien toch eens goed nadenken over dat thuiskantoor. Wat heb je daar allemaal voor nodig?

Printer

Allereerst heb je natuurlijk een printer nodig het liefst met een volle HP 301 cartridge, voor de beste prijs ga je bijvoorbeeld naar PrintAbout. Je hebt de mogelijkheid om voor een eenvoudige printer, of voor een multifunctionele printer te gaan. Bij laatstgenoemde kun je niet alleen printen, maar ook scannen en kopiëren, iets wat vaak nodig is en aangezien een multifunctionele printer niet veel duurder is dan een eenvoudige, wordt deze het meeste aangeschaft. Je hebt ook nog de keuze tussen een inkjet printer en een laserprinter. Inkjet werkt met vloeibare inkt, terwijl een laserprinter gebruik maakt van toners waar de kleurstof in poedervorm in zit. Een inkjet printer is goedkoper, maar de inktpatronen zijn niet zo effectief als bij een laserprinter en zullen eerder vervangen moeten worden.

Computer of laptop

Je hebt natuurlijk ook een computer of laptop nodig als je vanuit huis werkt. De meeste mensen kiezen dan voor een Windows laptop of Apple MacBook, omdat deze mobiel zijn en minder plek innemen. Een vaste computer wordt vaak gekozen omdat je dan een sterkere machine hebt, voor minder geld. Mocht je voor een Windows laptop gaan, dan raden we je aan om een ‘pro’ versie te kiezen, de ‘Windows Home Edition’ is namelijk niet geschikt voor zakelijk gebruik.

Webcam

Aangezien veel werkbesprekingen tegenwoordig via een scherm gaan, zul je ook een goede webcam moeten hebben. Laptops hebben vaak een goede camera boven of onderin het scherm zitten, maar de meeste monitors hebben die vaak niet, of een van slechte kwaliteit. Deze kun je gebruiken voor een privé Skype gesprek, maar zijn niet geschikt voor een videovergadering, gesprek met klant of conference call. Mocht je geen goede camera hebben, dan kun je het beste een full HD webcam kopen, met een resolutie van 1080 dpi. Vaak wordt in de winkel en online een zogenaamde ‘HD ready’ camera geadviseerd, maar de resolutie hiervan is een stuk lager.

Headset met microfoon

Een goede headset met microfoon is ook onmisbaar bij het thuiswerken. Door hierop niet te bezuinigen, voorkom je in de toekomst gesprekken met collega’s en klanten waarbij heel vaak de vraag “Wat zeg je?” voorbij komt. Door een headset met een goede microfoon te gebruiken, kun je jezelf goed verstaanbaar maken bij een conference call. Tijdens zo’n vergadering kun je het geluid niet afspelen over de speakers van je computer, omdat het geluid dan zal gaan rondzingen. Vandaar dat je dus gebruik moet maken van een koptelefoon om iedereen tijdens de online vergadering goed te kunnen verstaan.

Overige apparatuur

Verder ligt het natuurlijk helemaal aan je functie wat je nog meer nodig hebt om goed vanuit huis te kunnen werken. Denk hierbij aan een tweede monitor, een docking station, een laptopstandaard of een los toetsenbord. Bedenk goed wat je nodig hebt om optimaal vanuit huis te kunnen werken en bespreek eventueel met je baas hoe die kosten worden opgevangen.

Aanbevolen artikelen