Het beste land voor een fietsvakantie

Het is altijd tijd voor een lekkere vakantie. Even weg van alle stress, je hoofd leeg maken en helemaal tot rust komen. Of dit nou samen met je gezin, familie of alleen je partner is, het is tijd om even lekker te ontspannen. Je kan natuurlijk kiezen voor een ontspannende vakantie in de zon, maar wist je dat een fietsvakantie ook heel erg relaxed is? Door veel te bewegen voel je je in de avond moe, maar voldaan. Hierdoor val je heerlijk in slaap waardoor je genoeg goede nachtrust krijgt. Om je wat tips te geven voor een fietsvakantie hebben wij een aantal opties voor landen op een rijtje gezet waar je het beste kunt fietsen.

Dicht bij huis

Nederland is natuurlijk hét grote fietsland. Dus heb je zin om er even tussenuit te gaan voor een weekend? Dan is Nederland ook een hele goede optie voor een fietsvakantie. Denk alleen wel aan een regenpak, want in ons kikkerlandje weet je maar nooit welk weer je wanneer treft. Een echte aanrader voor mooie fietstochten is het zuiden van Nederland. Met een elektrische fiets is het mogelijk om de nodige kilometers te maken door de heuvelachtige natuur van limburg. De dorpjes zoals Gulpen en Vijlen zijn zeker de moeite waard om even te stoppen voor een lekkere lunch of een gezellige borrel.  

Op bezoek bij de buren

Als je van plan bent om een speciale fietsroute af te leggen, is de Vennbahn in de Ardennen een echte aanrader. De route laat je namelijk verschillende mooie plekken zien en dat is dan niet alleen in België, maar ook in Duitsland en Luxemburg. Je ziet onder andere natuurgebied Fen-Eiffel en UNESCO Werelderfgoed Aachen en nog veel meer bijzondere plekken. Het is dan ook geen kleine route, maar daarom is het misschien leuk om hier een uitgebreide tocht van te maken. Boek bijvoorbeeld meerdere hotels onderweg in de verschillende landen langs de route. Zo maak je er helemaal een unieke ervaring van.

Fietsen in het zuiden

Heb je de behoefte om echt wat verder van huis te gaan? Dan is Frankrijk een hele goede optie als fietsvakantie! En nee, de grote beklimmingen die je bij de Tour de France ziet hoef jij echt niet na te doen met jouw fiets. Er zijn namelijk genoeg routes in Frankrijk waar jij als beginnende fietser gewoon rustig aan kan doen en kan genieten van het uitzicht en de natuur. Aan de westkust van Frankrijk vind je de wat meer vlakke wegen en mooie bossen. Wanneer je iets uitdagendere wegen wilt volgen is Normandië een goede optie. Frankrijk is erg veelzijdig, dus kijk waar je voorkeur naar uit gaat!

Aanbevolen artikelen