Het voordeligste internetabonnement bij jou in huis

internetvergelijk

Tegenwoordig kun je je haast niet meer voorstellen om te leven zonder internet. Je hebt het waarschijnlijk nodig voor je werk, om in contact te blijven met je familie en vrienden of voor je ontspanning. Er zijn tegenwoordig een heleboel providers waar je uit kunt kiezen, maar welke is voor jou het beste? We vertellen jou hoe jij het beste jouw keuze kunt maken, om een internet abonnement af te sluiten.

Internet abonnementen vergelijken

Doordat er zo veel aanbod is in de markt, is het best lastig om door de bomen het bos te kunnen zien. Er zijn ontelbaar veel providers, die allemaal op hun beurt verschillende opties en deals hebben. Om hier grip op te krijgen, kun je het beste gebruik maken van een online vergelijker. Via de postcodecheck kun je alle internet abonnementen vergelijken op basis van je eigen postcode. Zo kun je precies zien welke abonnementen en aanbiedingen er op jouw adres leverbaar zijn en kun je direct het goedkoopste internetabonnement afsluiten. In één overzicht kun jij gemakkelijk vergelijken en overstappen naar het beste en goedkoopste internet abonnement. Je krijgt inzien in de volgende punten:

 • Welke providers mogelijk zijn op jouw adres
 • Het soort internet: ADSL, kabel of glasvezel
 • Een overzicht van alle prijzen en aanbiedingen
 • De maximale snelheid die mogelijk is op jouw adres
 • Wat je eventueel kunt besparen
 • Hoe je eventueel kunt overstappen

Verschillende soorten abonnementen

Ieder mens heeft zo natuurlijk zijn/haar eigen wensen wat betreft internet. Je kunt daarom kiezen uit verschillende soorten abonnementen. We zetten ze voor je op een rij: 

 • Alleen internet;
 • Tv en internet;
 • Alles-in-1-pakket.

Heb jij thuis al een abonnement op bellen en televisie? Of is het voor jou voordeliger om over te stappen van internetprovider? Kies dan alleen voor internet. Dit kan een hoop kosten besparen. Ben jij blij met jouw mobiele abonnement, maar wil je wel digitale televisie kijken? Kies dan voor een pakket met tv en internet. Je krijgt dan naast het internet ook alle standaard televisiezenders erbij. Als je naar meer zender wilt kijken, dan kun je je jouw pakket uit te breiden. Wil jij toch wel internet, bellen en televisie in één? Kies dan voor een alles-in-1-pakket. 

Waar moet je op letten

Voordat je een abonnement afsluit of besluit om over te stappen, zijn er een aantal punten waar je van tevoren op moet letten. Let op de volgende dingen:

 • Het soort aansluiting dat jij hebt. Zowel voor internet als voor televisie lopen de aansluitingen uiteen. Niet alle providers hebben ook alle soorten aansluitingen. Het is raadzaam om dit op te zoeken.
 • De maximale snelheid die jij kunt ontvangen bij jou thuis. Het is belangrijk om van te voren te checken hoeveel Mbit per seconde jij thuis kunt ontvangen. Oude woningen hebben vaak geen goede bekabeling, waardoor jij niet het snelste kunt ontvangen.  

Nu ben jij op de hoogte van hoe jij providers en prijzen kunt vergelijken en waar jij allemaal van te voren op moet letten. Zo hoef jij nooit meer te veel te betalen voor een internet abonnement.

Aanbevolen artikelen