Avondje op stap? Wat moet elke man op zak hebben?

Wanneer je als moderne man een avondje op stap gaat, heb je natuurlijk jouw favoriete uitgaanskleding aan. Een strakke spijkerbroek met strakke bloes. Of, als het echt een officieel avondje uit of een date betreft, een nette pantalon met colbert en/of net pak. Naast kleding zijn er nog andere zaken die je niet moet vergeten als je gaat stappen. Wat moet je als eigentijdse man tijdens een avondje weg minimaal bij je hebben?

1. De juiste pasjes

Belangrijk is natuurlijk om de nodige pasjes en papieren mee te nemen. Een pinpas of creditcard is het belangrijkste, want je wilt natuurlijk wel voor jouw drankjes (of die van jouw partner) kunnen betalen. Ga je met de auto, dan moet er natuurlijk een rijbewijs meegenomen worden. De kans dat je op een uitgaansavond door de politie gecontroleerd wordt, is namelijk behoorlijk groot. En een dikke boete in ontvangst nemen omdat je jouw rijbewijs, of bijvoorbeeld je ID-kaart, bent vergeten kan een leuk avondje weg flink vergallen. Zorg daarom dat je de vereiste pasjes en papieren bij je hebt en berg ze goed op.

2. Een busje deodorant

Als ervaren stapper weet je ongetwijfeld dat het in kroegen, restaurants of café’s erg warm kan worden. Zeker als het druk is binnen, zweet je al snel als een otter. En stel dat je een leuke dame tegen het lijf loopt, is het belangrijk om fris te ruiken. Zorg er daarom voor dat je altijd een klein busje lekkere deodorant in je broekzak of binnenzak van jouw jas hebt zitten. Zo kun je jezelf nog even snel opfrissen, mocht dat nodig zijn.

3. Zorg voor een lekker frisse adem

Een frisse lichaamsgeur is belangrijk als je op stap bent en een leuke date wilt scoren, maar hetzelfde geldt uiteraard voor jouw adem. Zeker als je tijdens het uitgaan alcohol drinkt of rookt, is het belangrijk om te zorgen dat je wat frisse snoepjes, kauwgom of pepermunt bij je hebt. Je weet immers maar nooit of er nog gezoend gaat worden.En als het zover komt, wil je als stoere man natuurlijk wel indruk maken op jouw date.

4. Een bieropener voor noodgevallen

Slim is ook om te zorgen dat je altijd een bieropener bij je hebt. Het mooiste is een bieropener die je aan jouw sleutelbos kunt vastmaken. Veel mannen drinken na het stappen nog even een afdronk pilsje bij een vriend of bekende. En als je dan ineens het biertje niet kunt openen, ben je natuurlijk niet blij. Overigens kun je voor het ontdoppen van een flesje bier ook een aansteker of bestek gebruiken. Maar en bieropener staat wel net iets eleganter, toch?

Aanbevolen artikelen